Εκτός ελέγχου η κατάσταση με την αλληλογραφία στην Ιαλυσό!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με την αλληλογραφία στην Ιαλυσό!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με την αλληλογραφία στην Ιαλυσό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1226 ΦΟΡΕΣ

Σοβαρά προβλήματα με την διανομή της αλληλογραφίας παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες στην Ιαλυσό, με αποτέλεσμα δεκάδες κάτοικοι να διαμαρτύρονται για την απορύθμιση και τις ελλιπείς παρεχόμενες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο ένας από τους τρεις τομείς στους οποίους χωρίζεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ο οικισμός, είχε μείνει χωρίς ταχυδρομικό διανομέα όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς εκείνος που προσελήφθη με οκτάμηνη σύμβαση και εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, δεν εργάζεται πλέον εκεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί ένα πραγματικό αλαλούμ στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε χθες ταχυδρομικός υπάλληλος στην «Ροδιακή», πολλοί φάκελοι αλληλογραφίας πάνε σε λάθος παραλήπτες ή καθυστερούν σημαντικά να φτάσουν στον προορισμό τους, με τους εργαζόμενους να είναι αυτοί που γίνονται δέκτες έντονων παραπόνων από τους κατοίκους της περιοχής. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που οι διαμαρτυρίες ξεφεύγουν και από τα όρια της ευγένειας και της κοσμιότητας.

Για παράδειγμα αναφορικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που πλέον εφόσον εξοφληθούν έγκαιρα προβλέπεται έκπτωση στους πελάτες, έχουν εντοπιστεί αρκετές καθυστερήσεις, κάτι που έχει ως συνέπεια να χάνονται οι προθεσμίες πληρωμής και μαζί τους και η υπομονή και οι αντοχές των κατοίκων της Ιαλυσού.

Όπως τόνισε ωστόσο η ίδια πηγή, οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε, αφού καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και επιβαρύνονται σημαντικά με επιπλέον αρμοδιότητες που δεν μπορούν να αντέξουν, γι’ αυτό και ζητάνε όσο αυτό είναι εφικτό την κατανόηση του κοινού.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα μεταφέρθηκε ένας ακόμη υπάλληλος για τη διανομή της αλληλογραφίας από το κατάστημα του Γενναδίου στην Ιαλυσό, όμως όπως λένε οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του, δεν γνωρίζει ακόμη την περιοχή και τις διευθύνσεις, αφού ο οργανισμός δεν φρόντισε έγκαιρα να τον εκπαιδεύσει για τα νέα του καθήκοντα.

Θα πρέπει επιπλέον να επισημανθεί ότι ο σύλλογος των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ της Ρόδου έχει καταθέσει εγκαίρως τις προτάσεις τους στη διοίκηση των Ταχυδρομείων στην Αθήνα, όμως όπως υπογραμμίζουν, αυτές δεν εισακούστηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Απόρροια όλων των παραπάνω είναι πολλοί από τους κατοίκους να μεταβαίνουν στο κατάστημα της Ιξιάς και να αναζητούν ανάμεσα σε χιλιάδες φακέλους, την αλληλογραφία τους και οι ιστορίες καθημερινής… τρέλας δεν έχουν τέλος!

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%