Live jazz βραδιά στο καφέ Ωβέρνη

Live jazz βραδιά στο καφέ Ωβέρνη

Live jazz βραδιά στο καφέ Ωβέρνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 446 ΦΟΡΕΣ

Ο διεθνούς φήμης βραβευμένος σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και πανεπιστημιακός ερευνητής Δημήτρης Βασιλάκης θα βρίσκεται το Σάββατο 8 Απριλίου στο καφέ Ωβέρνη για μια live jazz μουσική βραδιά.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης είναι ο πρώτος Έλληνας με διεθνή καριέρα στην τζαζ έχοντας ηχογραφήσει 5 άλμπουμ για την ιστορική εταιρεία της τζαζ Candid Records.

Το πρώτο του άλμπουμ "Secret Path" εγκωμιάστηκε από Ελληνικό και διεθνή τύπο με εξαιρετική αναφορά στην τζαζ εγκυκλοπαίδεια Penguin.


Το άλμπουμ "Daedalus Project - Labyrinth" ψηφίστηκε 2ο τζαζ άλμπουμ της χρονιάς για το BBC το 2002 και έκτοτε αποτελεί αντικείμενο μελέτης σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια. Παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Birdland και στο Πανεπιστήμιο Yale.

Το άλμπουμ "Parallel Lines" με Essiet Essiet και Jeff "Tain" Watts έτυχε μεγάλης κριτικής αποδοχής από έντυπα όπως οι Jazz Times και είναι αφιερωμένο στον μεγάλο τενόρο σαξοφωνίστα της τζαζ Sonny Rollins. Παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο SmithsonianFestival στη Washington DC στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε Ευρωπαϊκή και Αμερικανική περιοδεία και στο θέατρο του Λυκαβηττού.


Το τελευταίο άλμπουμ με τίτλο "Across The Universe" - που αποτελεί το ντεμπούτο του και ως τραγουδιστή - είχε την μεγαλύτερη επιτυχία και σαν αποτέλεσμα 2 χρόνια περιοδεία. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στο Ronnie Scott' s για το London Jazz Festival 2012, στο Lincoln Center @ Dizzy' s Club το 2013 και κέρδισε εξαιρετικές κριτικές και αφιερώματα από Downbeat magazine και Jazz Times

Έχει ηχογραφήσει και παίξει με κορυφαίους της τζαζ όπως: David Liebman, Jeff «Tain» Watts, Abdullah Ibrahim, Ralph Peterson, Marc Johnson, Essiet Essiet, Dave Kikoski, Dan Wall, Benito Gonzalez, Ron Affif, Andy Sheppard, TheodosiiSpassov, Milcho Leviev, Adam Nussbaum, Jack Walrath, Jamie Cullum, Deborah Davis, Juliet Kelly, Mina Agossi.

Σάββατο 8 Απριλίου, 10 μ.μ.
Ωβέρνη καφέ,
Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παλιά Πόλη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241076100
f: Auvergnecafe

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!