Υπέροχη μουσική βραδιά στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου (βίντεο)

Υπέροχη μουσική βραδιά στην εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1067 ΦΟΡΕΣ

Μία υπέροχη μουσική βραδιά με πολλές εκπλήξεις απόλαυσαν δεκάδες συμπολίτες μας που προχθές βράδυ γέμισαν την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου στη Ρόδο.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία της διεθνούς φήμης Γαλλικής Χορωδίας, ENSEMBLE VOCAL DE CASTANET – TOLOSAN, υπό την διεύθυνση του Michel Touton, ενώ στο πιάνο ήταν η Marie-Laure Dupont.


Η βραδιά ξεκίνησε με την παιδική χορωδία του Δήμου Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη και με τη σημα-ντική συμβολή των Ρόδιων μουσικών κ.κ. Λ. Σακελλαρίδη, Δ. Ιωσήφ και Κ. Σταμούλη.

Και οι δύο χορωδίες καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους, ενώ λίγο πριν το τέλος, οι Γάλλοι χορωδοί επεφύλασσαν μία έκπληξη για όλους καθώς ερμήνευσαν το πολύ γνωστό τραγούδι του Γιώργου Σεφέρη σε μουσική Μίμη Θεοδωράκη «Άρνηση (Στο περιγιάλι το κρυφό)» προσκαλώ-ντας μάλιστα όλο τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί τους.


Η βραδιά έκλεισε με τις δύο χορωδίες να ερμηνεύουν ένα γαλλικό τραγούδι και την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δεύτερη συναυλία, με διαφορετικό ρεπερτόριο από την πρώτη, θα δοθεί σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 8.30μμ., στο Δημοτικό Θέατρο.

Σ’ αυτήν, εκτός από την Γαλλική Χορωδία, θα λάβει μέρος η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ( υπό την διεύθυνση του Γ. Σακελλαρίδη) και οι μουσικοί: Δ. Ιωσήφ, Λ. Σακελλαρίδης, Ε. Ζαράκη.
Και αυτή η συναυλία έχει ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας