Αθωώθηκε επιχειρηματίας από το Πενταμελές Εφετείο

Αθωώθηκε επιχειρηματίας από το Πενταμελές Εφετείο

Αθωώθηκε επιχειρηματίας από το Πενταμελές Εφετείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 424 ΦΟΡΕΣ

Ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Αθώος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 53χρονος επιχειρηματίας που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Η δίκη ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε μετά από διακοπές των συνεδριάσεων του δικαστηρίου χθες αργά το απόγευμα, με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης για τον κατηγορούμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόμοια πολυήμερη ακροαματική διαδικασία είχε γίνει και στο πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) το οποίο τελικά είχε κρίνει ένοχο τον 53χρονο για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης ποσού άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης ποσού άνω των 30.000 ευρώ και της πλαστογραφίας ποσού άνω των 120.000 ευρώ και του είχε επιβάλλει συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών για την οποία η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, καθώς και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Κατά της απόφασης αυτής ο 53χρονος δια των συνηγόρων του κ.κ. Σάββα Παυλίδη και Αλέξη Κούγια άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον οποίο και τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Γιαννάτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο το 2014 είχε εκδικάσει και μία δεύτερη υπόθεση όπου ο 53χρονος κατηγορείται για πλαστογραφία ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για την οποία επίσης είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών με τη έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 13 Νοεμβρίου 2017 σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών