Έρευνα σε βάθος για την Τράπεζα Δωδεκανήσου ζητούν Γ. Χαρίτος και Σ. Στεφανίδης

Έρευνα  σε βάθος για την  Τράπεζα Δωδεκανήσου ζητούν  Γ. Χαρίτος και Σ. Στεφανίδης

Έρευνα σε βάθος για την Τράπεζα Δωδεκανήσου ζητούν Γ. Χαρίτος και Σ. Στεφανίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 449 ΦΟΡΕΣ

Κατέθεσαν δημοσιεύματα ζητώντας να συμπεριληφθούν στη δικογραφία

Στοιχεία και ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (Ροδιακή – Δημοκρατική) κατέθεσαν με αναφορά τους στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου δύο έγκριτοι δικηγόροι της περιοχής μας, ζητώντας από τη δικαιοσύνη με αφορμή την εξέταση της υπόθεσης από το ΣτΕ, να βάλει βαθειά το... μαχαίρι στο κόκκαλο και να μάθει επιτέλους ο Δωδεκανησιακός λαός, ποιοι ευθύνονται για το άδικο λουκέτο που έβαλαν σε μια νύχτα στην συνεταιριστική τράπεζα Δωδεκανήσου.

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα,
Αναφερόμενοι σε δικογραφία, που σχηματίσθηκε, ύστερα από προκαταρκτική εξέταση με στοιχεία (ΑΒΜ Α13/4489/12.12.2013), η οποία διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Ρόδου, κατά υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος και του τότε διοικητή της Γεωργίου Προβόπουλου, στην οποία δηλώσαμε, εμείς οι Στέφανος Ιωάννης Στεφανίδης και Ιωάννης Γαβριήλ Χαρίτος, ως δικηγόροι και μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, παράσταση Πολιτικής Αγωγής, για την ηθική μας βλάβη, σας υποβάλλουμε συνημμένων τα φύλλα των δύο (2) έγκυρων, τοπικών εφημερίδων α) ΡΟΔΙΑΚΗΣ με αριθμ. 21559/6.4/2017, και β) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ με αριθμ. 10437/6.4.2007, προκειμένου να τοποθετηθούν στον φάκελλο της ανωτέρω δικογραφίας, και να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα, ως και να ενεργηθούν οι δέουσες πράξεις.

Στην πρώτη εφημερίδα (σελ. 4) καταχωρήθηκε δημοσίευμα με τον υπέρτιτλο «Με ελαφρά καρδιά έκλεισαν την Τράπεζα Δωδεκανήσου» και τίτλο «Έγκλημα κατά των Δωδεκανησίων «αποκαλύπτει» η εισήγηση στο ΣτΕ», και στη δεύτερη (σελ 6) «Στην Εισαγγελία Εφετών η δικογραφία για την Τράπεζα Δωδεκανήσου».

Αποδίδει ολόκληρη την πραγματικότητα, ο χαρακτηρισμός περί «εγκλήματος σε βάρος των Δωδεκανησίων», η βαριά αξιόποινη πράξη του, πολύ, τότε διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και των διευθυντικών στελεχών της, για ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, που στέρησε την περιοχή από δικό της Τραπεζικό ίδρυμα, που ήταν απόλυτα αναγκαίο για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, οδήγησε σε απώλεια της εργασίας διακόσιων (200) εργαζόμενων, σπατάλησε τις προσδοκίες της κοινωνίας των Δωδεκανήσων, με τα ειδικά προβλήματα, για γρήγορη υπέρβαση της γνωστής βαθιάς οικονομικής κρίσης, και σύγχρονη υποβοήθηση της ανάπτυξής της, και τέλος με το πλήγμα που καταφέρθηκε, κατά των Δωδεκανησίων, με τον εκμηδενισμό της αξίας των μεριδίων τους, στο σχηματισμό των κεφαλαίων της Τράπεζας.

Το ανήκουστο δε είναι, ότι μετά την ανάκληση της εν λόγω άδειας, οι καταθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, συνολικού ποσού από ευρώ τριακόσια εκατομμύρια (ευρώ 300.000.000) περίπου, εκχωρήθηκαν στη, λεγόμενη, συστηματική Τράπεζα ALPHA BANK, η οποία όπως και οι λοιπές συστηματικές Τράπεζες, ούσες χρεοκοπημένες και προβληματικές, και στην πραγματικότητα «μη τράπεζες» επανακεφαλαιοποιήθηκαν τρίς, με χρήματα, των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ενώ δε οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Δωδεκανήσου, σε σύγκριση με τις χρεοκοπημένες συστηματικές Τράπεζες, ήσαν υψηλοί, με ποσοστό 57% των δανείων τους να βρίσκονται στην περιοχή των κόκκινων, ο ανωτέρω τότε διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, και οι επιτελείς του, αντίθετα προς τη λογική και την ευθύνη και μόνο από ιδιοτέλεια, και με βαριά αξιόποινη συμπεριφορά, απεφάσισαν την ανάκληση της άδειας της παραπάνω Τράπεζας, με τεράστια βλάβη της Δωδεκανήσου και των Δωδεκανησίων.

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα, ύστερα από τα ανωτέρω, είναι φανερό ότι έχει σημάνει η ώρα της Δικαιοσύνης, για να επιτελέσει το καθήκον της, για τη δικαίωση, έστω και καθυστερημένα, των Δωδεκανησίων.

Ρόδος, στις 8 Απριλίου 2017
Οι Αιτούντες Δικηγόροι και Πολιτικώς Ενάγοντες
(ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΧΑΡΙΤΟΣ)
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ.
Ι. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ)

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο