Ξεκινούν ελέγχοι για παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων στη Λάρδο

Ξεκινούν ελέγχοι για παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων στη Λάρδο

Ξεκινούν ελέγχοι για παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων στη Λάρδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 375 ΦΟΡΕΣ

Ύστερα από αίτημα του Αστυνομικού Σταθμού Λίνδου

Ελέγχους στην περιοχή της Λάρδου θα ξεκινήσει άμεσα η διεύθυνση περιβάλλοντος Δωδεκανήσου της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΡ, μετά από καταγγελίες που αφορούν παράνομη σύνδεση αποχετεύσεων με τα δίκτυα όμβριων υδάτων.

Μάλιστα, τη διενέργεια των ελέγχων ζήτησε ο αστυνομικός σταθμός Λίνδου μετά από παράπονα που σημειώθηκαν καθώς τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας. Σημειώνεται ότι για την περιοχή της Λάρδου υπάρχουν τα τελευταία χρόνια συνεχώς παράπονα λόγω της δυσοσμίας που υπάρχει, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι παραβιάζουν τους νόμους προς όφελός τους χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

Το θέμα συζητήθηκε σε χτεσινή συνάντηση που είχε με τα στελέχη της διεύθυνσης περιβάλλοντος ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος και έδωσε εντολή να διερευνηθεί το θέμα μετά το έγγραφο που στάλθηκε στην υπηρεσία από τον αστυνομικό σταθμό της Λίνδου.

Όπως τόνισε στον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων θα συμβάλει η ΔΕΥΑΡ που έχει την τεχνογνωσία και το προσωπικό, κάτι που θα γίνει μάλιστα άμεσα καθώς σχετικό έγγραφο θα σταλεί μέσα στις προσεχείς ημέρες.

«Υπάρχει έγγραφο του αστυνομικού σταθμού Λίνδου σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες συνδέσεις ακαθάρτων στις αποχετεύσεις. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά την ευρύτερη περιοχή του δήμου Λινδίων και συγκεκριμένα τη Λάρδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλεβάρης αμέσως μετά τη συνάντηση στην υπηρεσία και κάλεσε όσους έκαναν παράνομες συνδέσεις να συνετιστούν και να εφαρμόσουν το νόμο πριν εντοπιστούν και επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις.

«Πριν φτάσουμε στα όσα προβλέπονται, θα καλέσω όσους έχουν κάνει αυτές τις παράνομες συνδέσεις που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία να φροντίσουν άμεσα πριν ο έλεγχος αποκαλύψει ποιες περιπτώσεις είναι ώστε να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες.

Εμείς αυτή την εβδομάδα υπηρεσιακά με έγγραφο θα ζητήσουμε από τη ΔΕΥΑΡ με την οποία συνεργαζόμαστε λόγω του ότι υπάρχει ειδικό προσωπικό, να μας παρέχει τη συνδρομή της, προκειμένου να βρεθούν ποιες είναι οι παράνομες συνδέσεις και να δοθεί απαντητικό έγγραφο και στην αστυνομία και στις αρμόδιες αρχές.

Πριν φτάσουμε στον καταλογισμό και στις ποινές που έχουν πολλά στάδια πέρα των προστίμων και των διώξεων θα πρέπει όσοι έχουν κάνει τις συνδέσεις να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φλεβάρης.

Καθυστέρηση στα οδοιπορικά
Παράλληλα κατά την επίσκεψη του κ. Φλεβάρη στη διεύθυνση συζητήθηκε και το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή των οδοιπορικών στους υπαλλήλους της για τη μετάβασή τους στα νησιά στο πλαίσιο υπηρεσιακών αναγκών.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι υπάλληλοι πληρώθηκαν τελευταία φορά τα οδοιπορικά τους τον περασμένο Οκτώβριο, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα, καθώς είναι αδύνατο να τους ζητείται να μετακινούνται στα νησιά, και να πληρώνουν τα έξοδα οι ίδιοι περιμένοντας για μήνες άγνωστο πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Μάλιστα κατά τον κ. Φλεβάρη πρόκειται για ένα πρόβλημα της κεντρικής κυβέρνησης η οποία πρέπει να το λύσει. Όπως δήλωσε χτες μετά τη συνάντηση για το θέμα «από τον Οκτώβριο του 2016 έχουν να λάβουν οδοιπορικά των μετακινήσεών τους στη διεύθυνση περιβάλλοντος.

Υπάρχουν ανάγκες, έγγραφα, καταγγελίες και πρέπει να μετακινηθούμε παντού σε όλα τα νησιά. αυτές οι μετακινήσεις πως θα γίνουν; Μπορούμε να πούμε στους ανθρώπους αυτούς να μην πάνε;» αναρωτήθηκε

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως πρέπει κάθε υπηρεσία και κάθε υπάλληλος να πηγαίνει εκεί που χρειάζεται, να καταβάλλονται και τα οδοιπορικά σε ένα εύλογο διάστημα, ενώ όπως τόνισε τα ίδια συμβαίνουν και με τις διευθύνσεις στις Κυκλάδες, και όχι μόνο τη δική του υπηρεσία αλλά και όλες τις υπόλοιπες. Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο θα σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με τον εντεταλμένο Δωδεκανήσου Κάλλιστο Διακογεωργίου καταρτίζεται το πρόγραμμα μετακίνησής τους σε όλα τα κατοικημένα νησιά της Δωδεκανήσου μέχρι το τέλος του έτους γιατί όπως είπε «εμείς πρέπει να πηγαίνουμε και όχι να περιμένουμε να έρθουν οι συμπατριώτες μας σε εμάς».

Τέλος υπογράμμισε ότι σε περίπου 30 μέρες θα λειτουργήσει η αφαλάτωση της Πάτμου, ένα σημαντικό έργο για το νησί, καθώς έχουν ήδη διατεθεί 900 χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό που απαιτείται.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο