ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου: «Προσφορά του Ιδρύματος Σταματίου στη νεολαία μας»

Για τον αγώνα στίβου «Σταμάτεια 2017» αύριο και την Κυριακή στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» μίλησε ο Βασίλης Ζήκας, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και μέλος ΔΣ του Ιδρύματος Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, εκπροσωπώντας τον Αθλητικό  Όμιλο. Πρόκειται ουσιαστικά για το διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων παράλληλα με τα πολύαλθλα Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Ζήκα:
«Φέτος τα Σταμάτεια θα διεξαχθούν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το Ίδρυμα Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου στη μνήμη των ιδρυτών του, αποτελώντας μια σημαντική προσφορά προς τη νεολαία της περιοχής μας.

Πρόκειται για το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για τους Παίδες και τις Κορασίδες ενώ μέσω της χρηματοδότησης του Ιδρύματος Σταματίου δίνεται η ευκαιρία σε αρκετούς αθλητές και αθλήτριες να συμμετάσχουν σ’ έναν σημαντικό αγώνα.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αναπτύσσεται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες συμμετοχές όχι μόνο από τη Ρόδο, αλλά και από Κω, Κάλυμνο, Λέρο Πάτμο και Σύμη. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους συλλόγους να συνδυάσουν τη συμμετοχή του στο διασυλλογικό Παίδων-Κορασίδων με την παρουσία και στους αγώνες πολυάθλων που θα γίνουν παράλληλα για Παμπαίδες-Παγκορασίδες β’.

Το Ίδρυμα Σταματίου άλλωστε, στηρίζει αρκετές αθλητικές δράσεις, όπως προσφάτως το Μαραθώνιο Ρόδου και υπάρχει η κατάλληλη συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για τη συνεχή ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην περιοχή μας.

Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ το Ίδρυμα για τη συνεχή στήριξη με μόνο στόχο την ενασχόληση της νεολαίας μας με τον αθλητισμό. Ο πρόεδρός του, ο Μάνος Κόκκινος, είναι λάτρης του στίβου και το έχει αποδείξει με τη θητεία του ως νομάρχης Κέρκυρας και δήμαρχος Ρόδου, δημιουργώντας άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό άλλωστε, τού απονεμήθηκε για την προσφορά του το χρυσό μετάλλιο του ΣΕΓΑΣ.»