Ο Δήμος Αστυπάλαιας κοντά στην Aegean Regatta

Το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας της Aegean Regatta φαίνεται από το ότι τον αντιμετωπίζουν θετικά οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Φέτος τα σκάφη της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης θα πλεύσουν στα νερά της Δωδεκανήσου ξεκινώντας από την Πάτμο με προορισμό την Αστυπάλαια, κι εν συνέχεια τη Νίσυρο, για να δέσουν πια στη Ρόδο αφού διαξευχθούν παράκτιες ιστιοδρομίες. Στο νησί μας θα γίνει και η τελετή λήξης με τις απονομές, ενώ οι δράσεις γενικώς της διοργάνωσης και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν 18 Αυγούστου, για να ολοκληρωθούν στις 24 του μήνα.

Χθες ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Πανορμίτης Κονταράτος έδωσε μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης το δικό του χαιρετισμό για τη διοργάνωση:
«Η επιλογή της νήσου Αστυπάλαιας να αποτελέσει έναν από τους σταθμούς του διεθνούς φήμης Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης «Aegean Regatta 2017», μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες ιστιοπλόους να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και θα συμβάλλει στη γενικότερη προβολή του. Η Αστυπάλαια έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της ένα εξαιρετικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον με το εντυπωσιακό Κάστρο της Αστυπάλαιας να δεσπόζει στην κορυφή του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας αλλά και πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Γιαννέλλη και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την επιλογή της Αστυπάλαιας, με τη δέσμευση πως θα προσπαθήσουμε η σύντομη παραμονή στο νησί της Αστυπάλαιας να αποτελέσει για όλους μια ευχάριστη εμπειρία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ»