Οι εργαζόμενοι της Ρόδου συμμετείχαν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και στη Ρόδο η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, σήμερα Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017.

Στα πλαίσια της απεργίας πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων – μελών της δύναμης του Ε.Κ.Ρ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Επιστημονικών φορέων της Ρόδου, των Ελευθερών Επαγγελματιών και των Εμπόρων – Βιοτεχνών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των Σωματείων των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Ένστολων.

Κεντρικός ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ. Σάββας Χατζησάββας, ο οποίος ανέλυσε τα αιτήματα και τους στόχους της απεργίας και κάλεσε τους εργαζόμενους της Ρόδου να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν αυτά που έρχονται το επόμενο διάστημα.
Χαιρετισμούς στους απεργούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Χρήστος Μαντάς, Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Γληνός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γιώργος Γκουτζιαμάνης, ο Πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Ανδρέας Μαρίνος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Δημοσίας Χρήσεως (Ο Κολοσσός) Κώστας Στυλιανού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Αερολιμένα Ρόδου Φώτης Λουλουδάκης, ο εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας Στέλιος Σαμαράς, ο Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Γιάννης Ηρακλίδης και το μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Χαράλαμπός Κόκκινος.

Τη συγκέντρωση έκλεισε ο Γεν. Γραμματέας του ΕΚΡ και Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου, Νίκος Τριπολίτης.

Στην συνέχεια οι απεργοί πραγματοποίησαν δυναμική πορεία, στην οποία συμμετείχαν και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προς τα γραφεία που στεγάζονται οι Βουλευτές και η Νομαρχιακοί Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου οι εκπρόσωποι των φορέων να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους και να ζητήσουν από τους Βουλευτές Δωδεκανήσου να αφουγκραστούν την κοινωνία και να μην ψηφίσουν το 4ο Μνημόνιο. 

Καταγγέλλουμε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αρνήθηκαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπία των απεργών και αντί αυτού βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία μας εμπόδισε να εισέλθουμε στα γραφεία τους. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τα κινήματα όσο του ήταν χρήσιμα για να ανέβει στη εξουσία και σήμερα χρησιμοποιώντας τις αστυνομικές δυνάμεις προσπαθεί με νύχια και με δόντιά να κρατηθεί στην εξουσία, μακριά από την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Οι εργαζόμενοι με τη σημερινή κινητοποίηση έστειλαν σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν μπορούν πλέον να σηκώνουν μονόπλευρα στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων, που έχουν κάνει δυσβάσταχτο το παρόν και αβέβαιο το μέλλον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. 
Το Ε.Κ.Ρ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τον αγώνα, έως ότου μπει οριστικό τέλος στις συνεχιζόμενες επώδυνες αποφάσεις, που εξαθλίωσαν κοινωνία και οικονομία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ