Η Λέσχη Lions καθάρισε την παραλία των Κρητικών

Η διαφύλαξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους μας. Για τη χώρα μας,  το Αιγαίο Πέλαγος αριθμεί πολλά νησιά με μοναδικές φυσικές ομορφιές και μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον στην προστασία του. Το νησί μας, κόσμημα  του Αιγαίου,  προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών. Επομένως,  η αποτελεσματική προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος  αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας για όλους μας.

Μέσα στις δράσεις της Λέσχης Lions Ηλιούσας Ρόδου συμπεριλήφθηκε μία ακόμη που αφορούσε αποκλειστικά το περιβάλλον και τη διατήρησή του. Η δράση αφορούσε τον καθαρισμό μιας παράκτιας περιοχής σε συνεργασία με την HELMEPA, την ελληνική ένωση προστασίας θαλάσσιου περιβάλλο-ντος.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, 12 μέλη της Λέσχης, λαμβάνοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες συλλογής απορριμμάτων  και δελτία καταγραφής ), καθάρισαν ένα κομμάτι ακτής στην περιοχή Κρητικά Ιαλυσού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συλλέχθηκαν πολλά υλικά, τόσο άχρηστα όσο και ανακυκλώσιμα. Γέμισαν 12 μεγάλες σακούλες οι οποίες μεταφέρθηκαν σε ειδικό μέρος που υπέδειξαν άνθρωποι του Δήμου Ρόδου. Την μεταφορά ανέλαβε ο σύζυγος του μέλους μας Ελένης Δημητρά, τον οποίο η Λέσχη ευχαριστεί θερμά.