Συσσίτιο: Σημείο συνάντησης τέχνης και γευστικής απόλαυσης

Συσσίτιο: Σημείο συνάντησης τέχνης και γευστικής απόλαυσης

Συσσίτιο: Σημείο συνάντησης τέχνης και γευστικής απόλαυσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1607 ΦΟΡΕΣ

Ο ανανεωμένος πολυχώρος της οδού Σωκράτους, άνοιξε τις πύλες του και μας υποδέχεται για να απολαύσουμε τον καφέ, το πρωινό μας, το γεύμα ή το ποτό μας, όλες τις ώρες της ημέρας, στην υπέροχη αυλή με το βοτσαλωτό της.

Το Συσσίτιο ανοίγει νωρίς το πρωί και υποδέχεται τους πρωινούς τύπους προσφέροντας κλασικές επιλογές πρωινού όπως το γιαούρτι με φρούτα και μέλι αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως τα pancakes με σμέουρα, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, σόρβον και μπανάνα ή η βάφλα με σιρόπι σφενδάμου.

Η ώρα περνάει, οι ρυθμοί ανεβαίνουν, κόσμος κατακλύζει την διάσημη οδό Σωκράτους, επί της οποίας βρίσκεται και το Συσσίτιο. Τουρίστες με περιέργεια κοντοστέκονται στην είσοδο και θαυμάζουν το χώρο.

Η ατμόσφαιρα είναι τόσο επιβλητική, τόσο μοναδική που χωρίς δεύτερη σκέψη μπαίνουν για να εξερευνήσουν, να επισκεφθούν την έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης που στεγάζεται εντός του χώρου, για να τσιμπήσουν μία σαλάτα, ένα μικρό σνακ, ένα πιάτο με φρέσκα ζυμαρικά ή να απολαύσουν μία μπύρα ελληνικής μικροζυθοποιίας ή ένα ποτήρι κρασί και να το συνοδεύσουν με μία ποικιλία τυριών από μικρούς παραγωγούς και αυθεντικών αλλαντικών Ανατολίας από την Δράμα και την εταιρεία Sary.

Ο ήλιος δύει και καθρεφτίζεται στο Τζαμί του Σουλεϊμάν, τα χρώματα των κτηρίων μπλέκονται με αυτά στον ουρανό, δεν υπάρχει καταλληλότερη ώρα για ένα απεριτίφ. Η αυλή ντύνεται βραδινά, το προσωπικό στρώνει σχεδόν με ευλάβεια τα τραπέζια και ήχοι τζαζ, soul, ethnic πλημμυρίζουν το χώρο και σαν τις Σειρήνες καλούν τους βραδινούς επισκέπτες.

Είναι ώρα για ένα κοκτέιλ, δοκιμάστε την Mescalita, μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της μαργαρίτας, το Passion for passion αν προτιμάτε το ρούμι ή το βραβευμένο Marine Pleasure. Οτι κι αν διαλέξετε η απόλαυση είναι δεδομένη.

Συσσίτιο
Σωκράτους 179 & Ιπποδάμου, Παλιά Πόλη
Πληροφορίες ­τηλέφωνα 2241035773

f:Sissitio

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!