Ο Δήμος Νισυρίων υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Ο Δήμος Νισυρίων υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Ο Δήμος Νισυρίων υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 201 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου αναφέρει τα εξής:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει οριστεί από την γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 1972, να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Η καθιέρωση αυτής της μέρας στοχεύει στην ενημέρωση και αφύπνιση όλων των λαών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Το θέμα της φετινής Ημέρας του 2017 είναι η επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση.

Ο Δήμος Νισυρίων υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ξεκινήσαμε πρόγραμμα ανακύκλωσης για την σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων και ζητούμε από τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού να συμβάλλουν με την διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή.

Ο Δήμος μας έχει ήδη τέσσερα ηλεκτρικά τρίκυκλα που χρησιμοποιεί για τις εργασίες του δήμου και την συλλογή των αποβλήτων. Σύντομα θα αποκτήσουμε ηλεκτρικό απορριμματοφόρο.

Η Νίσυρος δεν διαθέτει φυσικούς πόρους πόσιμου νερού με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε αφαλάτωση που είναι πολύ ενεργοβόρος μέθοδος. Ο δήμος μας σχεδιάζει την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για παραγωγή πόσιμου νερού.

Στον τομέα των υγρών αποβλήτων ο δήμος μας, όπως δυστυχώς και οι δήμοι των περισσότερων μικρών νησιών, δεν διαθέτει βιολογικό καθαρισμό. Τα τελευταία δύο χρόνια αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ξεκινήσαμε τη διαδικασία εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη ψηφίσει την χρηματοδότηση του και σύντομα πιστεύουμε να τελειώσουν οι διαδικασίες μελετών και αδειών που απαιτούνται. Το δυστύχημα είναι ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες να θεραπεύσουμε αυτή την έλλειψη, ορισμένες φορές οι τεχνικές βλάβες των λυματοφόρων και σε άλλες περιπτώσεις οι δολιοφθορές, αποτελούν το κατάλληλο όπλο στα χέρια ορισμένων ατόμων για να δυσφημήσουν το νησί μας.

Πιστεύουμε ότι η συμβολή του καθενός μας στην προστασία του Περιβάλλοντος σε κάθε δραστηριότητά μας αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την πρόοδο και την ανάπτυξη. Η εξοικονόμηση ενέργειας, η εξοικονόμηση νερού, η ανακύκλωση νερού και στερεών αποβλήτων είναι δράσεις που οδηγούν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η γιορτή της ημέρας του περιβάλλοντος ας αποτελέσει αφορμή να αναλογιστούμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν οι καθημερινές μας δραστηριότητες και να

οδηγηθούμε στη χρήση προϊόντων που χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και δεν παράγουν στερεά απόβλητα.

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"