Εξωραϊσμός των οικισμών της Νισύρου

 Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νισύρου στην προσπάθειά της να εξωραίσει και να ευπρεπίσει το Μανδράκι και όλους τους οικισμούς του νησιού, τοποθέτησε και θα συνεχίσει να τοποθετεί κινητές ζαρτινιέρες με λουλούδια σε διάφορες περιοχές.

Στην περιοχή του νεκροταφείου στο Μανδράκι τοποθετήθηκαν ράβδοι στήριξης φυτών για να μπορέσουν να σκαλώσουν τα φυτά και να δημιουργηθεί σκέπαστρο με λουλούδια.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια δεχόμαστε καταγγελίες σε όλες τις υπηρεσίες από άτομα που θέλουν τη Νίσυρο να παραμείνει στο άχρωμο παρελθόν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος τονίζοντας τα εξής:
«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι προσπάθειες μας και τα έργα μας για την αλλαγή θα συνεχιστούν με όλες μας τις δυνάμεις».

Σας επισυνάπτουμε το έγγραφο της Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ για να ενημερωθείτε για τα νόμιμα.
«Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων και έπειτα από αυτοψία που διενεργήθηκε από την υπηρεσία μας στις 02.06.17 διαπιστώθηκε ότι στα πλαίσια εξωραϊσμού δημοτικής οδού στην περιοχή Άγιου Σάββα του οικισμού Μανδρακίου Νισύρου (έξωθεν του νεκροταφείου) ο Δήμος Νισύρου:
α) τοποθέτησε ράβδους στήριξης φυτών,
β) τοποθέτησε κινητές ζαρτινιέρες για τοποθέτηση φυτών.

Είναι προφανές ότι οι ανωτέρω ενέργειες σε δημοτική οδό δεν αποτελούν αυθαίρετες κατασκευές για την εφαρμογή  των περί αυθαιρέτων διατάξεων. Παρακαλούμε  όπως μας αποστέλλετε μόνο καταγγελίες που αφορούν εκτέλεση αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών, οι οποίες και άπτονται των αρμοδιοτήτων μας. Στην προκειμένη περίπτωση δύνασθε να απευθυνθείτε στο Δήμο Νισύρου, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα για την τοποθέτηση των ανωτέρω, καθώς και για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών»


Η Αν/τρια Προϊσταμένη Δ/νσης Πολεοδομίας
Δήμητρα Αντωνοπούλου
Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός