Ρόδος: Κυκλοφοριακό χάος ενόψει....

Για περισσότερα από 20 χρόνια σε αυτό τον τόπο συζητάμε τα ίδια και τα ίδια: Για χειμερινό τουρισμό, για κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο τα καλοκαίρια, για την διαλυμένη τουριστική αγορά που όσο πάει και υποφέρει περισσότερο,  για την ποιότητα του τουρισμού που φθίνει κλπ κλπ!

Το θέμα είναι ότι απλά τα συζητάμε, τα λέμε και ξανά τα ίδια του χρόνου και του αντίχρονου. Για παράδειγμα με το κυκλοφοριακό και τις θέσεις στάθμευσης στο κέντρο, που το καλοκαίρι είναι δυσεύρετες!

Αποφάσεις χρειάζονται. Συγκεκριμένες και μεθοδικές. Και – επιτέλους- μια φορά μια δημοτική αρχή να συγκρουστεί μετωπικά με αυτούς που πρέπει και στέκονται εμπόδιο.
Αμφιβάλλει κανείς ότι σε 24 ώρες λύνεται το ζήτημα της στάθμευσης στο κέντρο;

Γενική απαγόρευση των οχημάτων τις ώρες αιχμής, (πλην ταξί και συγκεκριμένων επαγγελματικών που είναι απαραίτητα για τροφοδοσίες κλπ) στάθμευση με κόστος μισό ευρώ στην Ακαντιά (χωράει περισσότερα από 1.500 αυτοκίνητα) και πέντε λεωφορεία τα οποία θα εκτελούν συνεχόμενα δρομολόγια προς και από το κέντρο με μισό ευρώ το άτομο  ως εισιτήριο!  Τόσο απλό..!

Ποιος είναι εκείνος που θα επιλέξει να κατέβει στο κέντρο και να επιστρέψει με ενάμιση ευρώ, αντί να ταλαιπωρείται και να τριγυρίζει πέρα – δώθε μέσα στη ζέστη;