Αλλαγή πλεύσης στις υποδομές ζητάει ο Άγιος Ισίδωρος

Αλλαγή πλεύσης στις υποδομές ζητάει ο Άγιος Ισίδωρος

Αλλαγή πλεύσης στις υποδομές ζητάει ο Άγιος Ισίδωρος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Την εφαρμογή, στις «μικρές» διοργανώσεις, του «Οδηγού Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών», ζητάει από την ΕΠΣΔ

Την αγωνία του για το μέλλον των νεαρών ποδοσφαιριστών, που παύουν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής, λόγω ορίου ηλικίας, στις αναπτυξιακές διοργανώσεις, εκφράζει ο πρόεδρος του Αγίου Ισιδώρου, Βαγγέλης Διακοπαρασκευάς.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου συναντήθηκε στις αρχές Ιουνίου με τους παράγοντες της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ, ζητώντας οι προκηρύξεις της νέας αγωνιστικής περιόδου να στηριχθούν στον «Οδηγό Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών» του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.

Την κατάθεση του παραπάνω αιτήματος ακολούθησε η δημοσιοποίηση επιστολής, μέσα από την οποία το σωματείο του Αγίου Ισιδώρου ενημερώνει για τις θέσεις του. Αναλυτικά:

«Μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ομάδας μας, με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΔ στις 2.6.2017 στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ομάδα μας και γενικότερα το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο, αναφερθήκαμε και στο θέμα των ηλικιών των τμημάτων των ακαδημιών.

Για το θέμα αυτό σας εκφράζουμε και εγγράφως την άποψή μας και σας παρακαλούμε να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας για το καλό των υποδομών.

Το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, με γνώμονα την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, βασιζόμενο στις αναπτυξιακές ηλικίες δημιούργησε τον «Οδηγό Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών» που σκοπό έχει να δώσει σε όλους τους παράγοντες, όλων των Ενώσεων που ασχολούνται με τις αναπτυξιακές ηλικίες, μία ενιαία κατεύθυνση ώστε ο καθένας, βάζοντας τις γνώσεις του και το μεράκι του να συμβάλλει στην πρόοδο αυτή .

Ο οδηγός αυτός, εκτός των άλλων, διαχωρίζει τις ηλικίες και τις κατηγορίες που πρέπει να αγωνίζεται κάθε παιδί και σύμφωνα με αυτόν την περίοδο 2016-2017 οι ηλικίες και οι κατηγορίες να ήταν:

Ηλικία Έτος Γεννήσεως Κατηγορία

5-6 2010-2011 Bambini
7-8 2008-2009 Pro-Junior
9-10 2006-2007 Junior
11-12 2004-2005 Προπαίδες
13-14 2002-2003 Παίδες
15-16 2000-2001 Έφηβοι

Η αντίστοιχη προκήρυξη της ΕΠΣΔ, έτους 2016-2017 προέβλεπε να αγωνίζονται παιδιά σε μεγαλύτερη κατηγορία, δηλαδή οι γεννηθέντες το 2010 στα Pro-Junior, το 2008 στα Junior, το 2006 στους Προπαίδες, το 2004 στους Παίδες, το 2002 στους Έφηβους και το 2000;

Πράγματι, αναρωτήθηκε κανένας τι έγιναν αυτά τα παιδιά του 2000; Όσα δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν οι ομάδες του τοπικού πού πήγαν; Άλλα ασχολήθηκαν με άλλο άθλημα και άλλα σταμάτησαν τον αθλητισμό τελείως, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Διερωτόμαστε. Στόχος και χαρά της Ένωσής μας δεν είναι να ασχολούνται όλο και περισσότερα παιδιά με το ποδόσφαιρο και όσο το δυνατόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Γιατί λοιπόν τα αναγκάζει να σταματήσουν νωρίτερα το ποδόσφαιρο; Μήπως πρέπει να συμβαδίσουν οι ηλικίες σύμφωνα με τον «Οδηγό Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών» του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της ΕΠΟ;

Συνημμένα επίσης σας επισυνάπτουμε προκηρύξεις άλλων ΕΠΣ της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, που συμβαδίζουν ηλικιακά με τον ανωτέρω οδηγό της ΕΠΟ.

Για όλα τα παραπάνω προτείνουμε να παραμείνουν οι ηλικίες και φέτος ίδιες με της περσινής ώστε να συμβαδίσουμε με τον «Οδηγό Ποδοσφαίρου Αναπτυξιακών Ηλικιών» του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και με τις άλλες ΕΠΣ.

Ευελπιστούμε ότι θα το δείτε θετικά για το καλό των παιδιών και του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου, γιατί όπως είπε και ο Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, «η φύση όρισε ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι παιδιά πριν γίνουν ενήλικες. Αν εμείς προσπαθήσουμε να αλλάξουε τη φυσική αυτή ροή, τα παιδιά θα φτάσουν στην ενηλικίωση πρώιμα αλλά χωρίς περιεχόμενο και δύναμη».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.