Θα προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι τη Δευτέρα

Θα προσληφθούν όλοι  οι συμβασιούχοι τη Δευτέρα

Θα προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι τη Δευτέρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 907 ΦΟΡΕΣ

Την πρόσληψη όλων των συμβασιούχων στην καθαριότητα με νέες συμβάσεις αναμένεται να εισηγηθεί η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας 17 Ιουλίου, όπως βέβαια και την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια το Δήμο και τη ΔΕΥΑΡ για τη λειτουργία του φράγματος Γαδουρά.

Τα παραπάνω αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου και θα είναι οι εισηγήσεις που θα φέρει στη συνεδρίαση του δ.σ.
Καταρχήν, χθες, εκφράστηκε η ικανοποίηση ότι, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, στη συνέχεια αναγνωρίστηκε ότι ήταν σωστή η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για λύση των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα αφού δεν θα γίνονταν δεκτές από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Έτσι, μετά τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργού Εσωτερικών για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, η Δημοτική Αρχή θα εισηγηθεί στο δ.σ. της Δευτέρας την πρόσληψη και των 137 συμβασιούχων του Δήμου με νέες συμβάσεις που θα ξεκινήσουν από την 1η Αυγούστου και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018.

Για την προγραμματική σύμβαση
Επίσης, χθες, η Εκτελεστική αποφάσισε ότι θα φέρει για έγκριση στο δ.σ. την εισήγηση που ήρθε από την Περιφέρεια για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου και ΔΕΥΑΡ για τη λειτουργία του φράγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, εκφράστηκαν κάποιες ενστάσεις όσο αφορά στο κόστος που θα επωμιστεί η ΔΕΥΑΡ (σ.σ. το οποίο υπολογίζεται γύρω στα 2 εκατ. ευρώ το χρόνο) ωστόσο όλοι συμφώνησαν ότι προέχει το κατεπείγον της κατάστασης και η επίλυση του θέματος του νερού με κάθε κόστος.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει θεωρούν ότι εφόσον οι διαδικασίες κυλήσουν γρήγορα, σε δεκαπέντε ημέρες αναμένεται να παίρνουμε νερό από το φράγμα.

Η δημοτική κοινότητα Ρόδου
Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη (σ.σ. αντίστοιχη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι για τα σκουπίδια).

Συγκεκριμένα, παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ.κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης και Δημήτρης Καρατζιάς αντίστοιχα, οι οποίοι και έκαναν μία εξειδικευμένη ενημέρωση στα μέλη του Συμβουλίου της δ.κ. έδωσαν απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα κτλ. Ωστόσο, κατά τη συνεδρίαση, δεν έλειψαν και οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις γιατί μέρος της μειοψηφίας έριξε ευθύνες και στη ΔΕΥΑΡ για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το νερό.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου

Ν. Φαραντούρης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθούν οι δυνατότητες των νησιών

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης