Συμμετοχή του Χ. Κόκκινου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Κάσο

Περιοδεία στο νησί της Κάσου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος από τις 15 - 17.7.2017.

Συγκεκριμένα:

Ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις του Δήμου Κάσου, παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, που πραγματοποιήθηκαν στο νησί και τίμησε με την παρουσία του στις 16.7.2017 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρέστη στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδελφοποίησης του Δήμου Κάσου με το Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Δήμου Κάσου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Χ. Κόκκινος μίλησε στην εκδήλωση αφιερωμένη στο «Ολοκαύτωμα και στις Γυναίκες της Κάσου» επισημαίνοντας την ανάγκη της ενότητας του Ελληνισμού, της καλής γνώσης της Ιστορίας μας και των διαχρονικών μηνυμάτων που στέλνει και της συλλογικής προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας.

 

 

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλή, εκθέτοντάς τους τα ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου.

Στις 15.7.2017 παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Καρπάθου - Κάσου κ. Αμβροσίου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κάσου και στις 17.7.2017 το πρωί, πριν την αναχώρησή του για τη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Δήμου Κάσου με τη δήμαρχο κα Μαίρη Σορώτου - Τσανάκη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Π.ΑΜ. - Π.Σ.Ε.Α., ενώ διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στους κατοίκους του νησιού για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στη σύσκεψη τέθηκαν και όλα τα ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού και ιδιαίτερα το θέμα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κάσου και έγινε η εκτίμηση των ενεργειών αποκατάστασης των ζημιών που πραγματοποιήθηκαν στο νησί από την πρόσφατη θεομηνία του Μαρτίου.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επιστρέφει σήμερα 17.7.2017 στη Ρόδο και συνεχίζοντας τις περιοδείες του στα νησιά της Δωδεκανήσου, θα μεταβεί στις 19.7.2017 το πρωί στη Λέρο.