Ανάστατος ο κλάδος των εφοριακών με τον ξυλοδαρμό στην Πάτμο

Ανάστατος ο κλάδος των εφοριακών με τον ξυλοδαρμό στην Πάτμο

Ανάστατος ο κλάδος των εφοριακών με τον ξυλοδαρμό στην Πάτμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 698 ΦΟΡΕΣ

Ανακοινώσεις φορέων που καταδικάζουν το περιστατικό

Καταστηματάρχης της Πάτμου, επιτέθηκε το Σάββατο και ξυλοκόπησε με γροθιές στο κεφάλι, έναν Ροδίτη Εφοριακό, ο οποίος με κλιμάκιο άλλων δύο συναδέλφων του είχε μεταβεί στο νησί της «αποκάλυψης» προκειμένου να διεξάγουν ελέγχους.

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ο καταστηματάρχης, σύμφωνα πάντα με την αναφορά των εφοριακών, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον υπάλληλο της Εφορίας Ρόδου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των ελεγκτών, ενώ περπατούσαν σε δρόμο κοντά στο λιμάνι, ο άνδρας τους πλησίασε, ρώτησε αν είναι εφοριακοί και μόλις ο νεαρός ελεγκτής του απάντησε θετικά, άρχισε - δίχως να ειπωθεί κάτι παραπάνω - να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και να τον χαστουκίζει.

Όπως μεταφέρεται από την ΑΑΔΕ, ο ξυλοδαρμός έλαβε χώρα σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, μπροστά στο λιμάνι και ενώ αστυνομικοί παρακολουθούσαν την σκηνή, δεν επενέβησαν. Όταν πήγαν σε αυτούς οι εφοριακοί, ζητώντας τους να συλλάβουν τον επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί καταστήματα στο νησί, εκείνοι δήλωσαν αναρμόδιοι, λέγοντας ότι το περιστατικό έγινε σε ζώνη ευθύνης του Λιμενικού.

Ενημερώθηκαν τρεις υπουργοί για να... γίνουν τα αυτονόητα
Οι εφοριακοί προσέφυγαν στους λιμενικούς, οι οποίοι όμως δήλωσαν αναρμόδιοι και επί ώρα αστυνομικοί και λιμενικοί πετούσαν ο ένας «το μπαλάκι» στον άλλον και χρειάστηκε να ενημερωθεί ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος τηλεφώνησε στους κ. Κουρουμπλή και Τόσκα, που αμέσως κινητοποιήθηκαν και κινητοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τελικώς να συλληφθεί από λιμενικούς ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον εφοριακό.

Ο ελεγκτής της ΑΑΔΕ, ο οποίος αναφέρει έντονους πόνους στο κεφάλι, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. της Πάτμου, ενώ επέστρεψε στη συνέχεια στην Ρόδο θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό από τα χτυπήματα στο κεφάλι.

Τι υποστήριξε ο επιχειρηματίας
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη από τους λιμενικούς και σύντομα αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σε δηλώσεις που έκανε σε Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας, υποστήριξε ότι προκλήθηκε από τον Εφοριακό και ότι ο τελευταίος τον εξύβρισε, με αποτέλεσμα να ανταποδώσει και ο ίδιος ενώ στην συνέχεια συνεπλάκησαν.

Πυρ και μανία οι εφοριακοί
Για μεροκάματο του τρόμου, μιλούν οι Εφοριακοί πάντως μετά και το τελευταίο περιστατικό με την επίθεση σε βάρος τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι Εφοριακοί Δωδεκανήσου, αναφέρουν συγκεκριμένα:
« Το περιστατικό με τους συναδέλφους εφοριακούς του συλλόγου μας, στο νησί της “Αποκαλύψεως” στην Πάτμο, ήρθε “εκκωφαντικά” να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των προληπτικών ελέγχων.
Θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε φορολογούμενο και επιχείρηση, ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι, είναι εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντα τους.

ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ:
Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση κατά την διάρκεια των προληπτικών ελέγχων; Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και ζούμε καθημερινά “ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ……”

Ως εργαζόμενοι της Α.Α.Δ.Ε. δίνουμε καθημερινά σε 24ωρη βάση τον αγώνα, ενάντια στη φοροδιαφυγή, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπερασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και με παροχή ελλιπών μέσων. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι την μάχη κατά της φοροδιαφυγής, θα πρέπει να τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία, γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες. Δυστυχώς έχουμε μείνει μόνοι και η προσπάθεια αυτή εάν δεν είναι συλλογική θα αποτύχει και δεν θα οφείλεται σε εμάς. Η Ευθύνη της Α.Α.Δ.Ε. και της πολιτικής ηγεσίας πρέπει να εστιαστεί στα παραπάνω.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ
τα φαινόμενα εκφοβισμού και βίας κατά των συναδέλφων μας,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

από την Πολιτική Ηγεσία, το Υπουργείο Οικονομικών και την Α.Α.Δ.Ε.:
ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση στο έργο μας,
παροχή των απαιτούμενων εργαλείων για την εκτέλεση των καθηκόντων μας,
απόσυρση της “δαμόκλειας σπάθης” της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών (ν.4342/2015) η οποία δυσχεραίνει το ελεγκτικό μας έργο.

Τέλος εμείς οι εφοριακοί Δωδεκανήσου, αλλά και όλοι οι συνάδελφοι σε όλη την επικράτεια, δηλώνουμε ότι παρά τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας, τις δύσκολες ευρύτερες συνθήκες και τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον με όλες τις δυνάμεις μας, αλλά παράλληλα ζητάμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, προασπίζοντας την εργασία και την αξιοπρέπεια μας !!!”.

Καταδικάζουν οι φορείς
Ο Σύλλογος Επιτηδευματιών Πάτμου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» εκφράζει την δυσαρέσκειά του και καταδικάζει την αποτρόπαια πράξη ξυλοδαρμού Δημοσίου Λειτουργού από επιχειρηματία που έχει έδρα την Πάτμο.

Συγχαίρουμε την Λιμενική Αρχή Πάτμου η οποία έδρασε άμεσα από την στιγμή που έλαβε γνώση για το περιστατικό. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία όταν ο παθών δήλωσε πως θέλει να προχωρήσει σε μήνυση κατά του δράστη.

Ο Δημόσιος Υπάλληλος με τους συναδέλφους του αποχώρησε από την Πάτμο πεζός, αφού αυτό κρίθηκε εφικτό και επέστρεψε στην Ρόδο. Σε όσους ελέγχους έγιναν στο νησί μας τηρήθηκε η διάκριση και ο σεβασμός προς τους Επιτηδευματίες, ακόμα και τους μήνες αιχμής τότε που όλοι προσπαθούμε να καλύψουμε υποχρεώσεις και ζημιές του ετήσιου κύκλου εργασιών. Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των ελεγκτών, προκειμένου να εφαρμόζεται η νομοθεσία και οι υπηρεσίες προς τους επισκέπτες μας να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Αυτή η αποτρόπαια πράξη είναι μεμονωμένο περιστατικό, αν αποδειχθεί πως έχει ψυχολογικά αίτια είναι υπόθεση ατομική και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί το σύνολο των επιτηδευματιών της Πάτμου.

Περιμένουμε η Δικαιοσύνη να αποφανθεί της υπόθεσης αφού αξιολογηθούν οι καταθέσεις και τα στοιχεία του γεγονότος.

Ο Σύλλογος καταδικάζει αυτή την πράξη και ευχόμαστε να μην επαναληφθεί.

Η Πάτμος χαρακτηρίζεται για την φιλοξενία της και τον πολιτισμένο χαρακτήρα των κατοίκων της.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Καμίτσης Ελευθερίου Γεώργιος
Η Γραμματέας του Συλλόγου
Καμίτση Ευδοκία - Υβόννη

To Οικονομικό Επιμελητήριο
Καταδικάζει το Οικονομικό Επιμελητήριο το επεισόδιο στην Πάτμο. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου: "Περιστατικά, όπως αυτό του ξυλοδαρμού εφοριακού στην Πάτμο, επειδή απλά έκανε τη δουλειά του, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 2017.

Ως Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για το συμβάν και δηλώνουμε ότι στηρίζουμε το έργο των ελεγκτών για την τήρηση της νομιμότητας, που πραγματοποιείται κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Θεωρούμε, επίσης, δεδομένη και αυτονόητη τη συνδρομή και την παρέμβαση της Αστυνομίας και των υπολοίπων αρχών της χώρας οποτεδήποτε χρειάζεται για την προστασία των εργαζομένων στις ΔΟΥ και την προάσπιση της δουλειάς τους. Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί οι φορολογούμενοι".

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη