Δ. Σαράντης: Τη στιγμή που το νησί περνά δύσκολες στιγμές, ο Δήμος Κω προβαίνει στην επιβολή κατασχέσεων για χρέη ΔΗΦΟΔΩ!

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος Κω εξακολουθεί να υιοθετεί άλογες συμπεριφορές στο θέμα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. προκαλώντας μάλιστα και το δημόσιο αίσθημα.

Τη στιγμή που το νησί μας περνά δύσκολες στιγμές λόγω του σεισμού που έπληξε την περιοχή μας, ο Δήμος Κω προβαίνει στην επιβολή κατασχέσεων για χρέη ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικός με αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, προχθές 26-7-2017, την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης καλούσε την κυβέρνηση να προβεί σε φορολογικές διευκολύνσεις προς τους Κώους ως σεισμόπληκτους, οι υπηρεσίες του Δήμου Κω επέδωσαν κατασχετήρια προς δύο επιχειρήσεις του νησιού μας για οφειλές τους από ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ!

Δυστυχώς, ο Δήμος ΚΩ δεν είχε ούτε καν την ευαισθησία να απέχει από τέτοιες μονομερείς ενέργειες την επαύριον της μεγαλύτερης φυσικής καταστροφής που γνώρισε το νησί μας τα τελευταία 80 χρόνια.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εν λόγω συμπεριφορά του Δήμου Κω που δυστυχώς ολοένα και αποκόπτει τους δεσμούς του με την επιχειρηματική κοινότητα του τόπου.

Δημήτριος Σαράντης

Αντιπρόεδρος Τουριστικού Τμήματος ΕΒΕΔ

Πηγή: aegeanews.gr