Έτοιμο να υδροδοτήσει από σήμερα τη Ρόδο το Φράγμα Γαδουρά

Έτοιμο να υδροδοτήσει από σήμερα τη Ρόδο το Φράγμα Γαδουρά

Έτοιμο να υδροδοτήσει από σήμερα τη Ρόδο το Φράγμα Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1823 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε η τεχνική προετοιμασία και είναι έτοιμο να τροφοδοτήσει τις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ με υψηλής ποιότητας, ασφαλές νερό

Το Φράγμα Γαδουρά, το μεγαλύτερο έργο που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στο Νότιο Αιγαίο, από σήμερα το πρωί είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει και να τροφοδοτήσει με υψηλής ποιότητας και ασφαλές πόσιμο νερό, την πόλη της Ρόδου.

Η τεχνική προετοιμασία του αγωγού έχει ολοκληρωθεί και το Φράγμα Γαδουρά είναι έτοιμο να ξεκινήσει την τροφοδοσία των δεξαμενών της ΔΕΥΑΡ, η οποία έχει και την ευθύνη την υδροδότησης και την ενημέρωσε σχετικά σήμερα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Η επανέναρξη λειτουργίας του Φράγματος είναι το αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να ξεμπλοκάρει τη λειτουργία του, από τα εμπόδια που επιχείρησαν να βάλουν τα κάθε λογής συμφέροντα που πολέμησαν αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό και ζωτικής σημασίας για το νησί της Ρόδου, έργο.

Η πολεμική που δέχτηκε το Φράγμα Γαδουρά, δεν έχει προηγούμενο για τον τόπο και το μόνο που κατόρθωσαν όσοι κινήθηκαν για να απαξιώσουν και να ακυρώσουν ένα έργο 150 εκατ. ευρώ, είναι να καθυστερήσουν την υδροδότηση της Ρόδου για ένα εξάμηνο, εν μέσω θερινής περιόδου.

Το Φράγμα Γαδουρά, από σήμερα το πρωί είναι έτοιμο να υδροδοτήσει την πόλη της Ρόδου, με ποιοτικό και ασφαλές νερό, που σε πλήρη λειτουργία παρέχεται στην ονομαστική τιμή των 0,06 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα, η σημερινή μέρα συμβολίζει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τη νέα σελίδα που πρέπει να γυρίσει το τόπος, κοιτάζοντας μπροστά σε ένα μέλλον με ανάπτυξη και προοπτική. Στο μέλλον που του αξίζει.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 21χρονος που μετέφερε ναρκωτικά με σκοπό τη διακίνηση στη Ρόδο

Ο Δήμος Ρόδου φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Πενήντα στρέμματα καμένης γης στη Νότια Ρόδο υιοθέτησε ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου

Σε αποχή κατέρχονται οι εργαστηριακοί γιατροί από τη Λαμπρή Τετάρτη 8 Μαϊου!

Διάταξη για ιατρικές πράξεις από ιδιώτες γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία περιλαμβάνει νομοσχέδιο

Τη Λέρο επισκέφθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Γιώργος Νικητιάδης

Ανακοίνωση της παράταξης "Με Δύναμη για τη Ρόδο" για τη χθεσινή συνάντηση του κ. Αντ. Καμπουράκη με τον δήμαρχο Ρόδου

«Λαδόμυλος»: Ένα ξεχωριστό μουσείο που βρίσκεται στο χωριό Σιάννα