Νερό στις δεξαμενές από το Φράγμα του Γαδουρά

Νερό στις δεξαμενές  από το Φράγμα του Γαδουρά

Νερό στις δεξαμενές από το Φράγμα του Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1913 ΦΟΡΕΣ

Μανωλάκης: πράξαμε αυτό που οφείλαμε να πράξουμε

Από χθες, Σάββατο, τα ξημερώματα οι δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ έχουν νερό από το φράγμα Γαδουρά αφού οι αναλύσεις που περίμενε η Επιχείρηση από την Αθήνα ήρθαν το απόγευμα της Παρασκευής και επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων της Περιφέρειας, οπότε λήγει και η ταλαιπωρία των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη, οι αναλύσεις από την Αθήνα έφθασαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως έστειλαν σχετικό e-mail στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του έργου, κ. Νίκο Λυμπερόπουλο, ώστε να προχωρήσει στην υδροδότηση των δεξαμενών από το φράγμα, με πρώτη αυτή στους Αγίους Αποστόλους.

Πράγματι, αυτό έγινε αμέσως, μέσα σε μισή ώρα δηλαδή δόθηκε το νερό, και πλέον στις 2:00-3:00 τα ξημερώματα οι δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ βρίσκονταν σε αρκετά καλά επίπεδα και το νερό άρχισε να ρέει στο δίκτυο.

Χθες το μεσημέρι, ο κ. Μανωλάκης επρόκειτο να στείλει νέα επιστολή στον κ. Λυμπερόπουλο, ζητώντας του την πλήρωση και της δεξαμενής της ΔΕΥΑΡ στ’ Ασγούρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομαλοποίηση με την υδροδότηση αναμένεται να γίνει αισθητή, σε πρώτη φάση, στην πόλη της Ρόδου αφού οι πρώτες περιοχές που πήραν νερό από το φράγμα ήταν οι Άγιοι Απόστολοι, η Ανάληψη, αλλά κι η Θεμιστοκλέους Σοφούλη και η Χειμάρρας που ήταν από τις περιοχές στην πόλη που αντιμετώπιζαν οξύ πρόβλημα.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΡ άνοιξε τους αγωγούς προς Παστίδα, Τρεις-Καστελοριζιούς και την Ιαλυσό. Τις επόμενες ημέρες θ’ ακολουθήσουν τα Κοσκινού, οι Καλυθιές, το Φαληράκι ενώ με τη γεώτρηση στ’ Αφάντου από χθες το απόγευμα αναμενόταν να λυθεί και εκεί το πρόβλημα. Από τη Δευτέρα, μάλιστα, θα γυρνούν τις γεωτρήσεις προς το Βόρειο τρίγωνο ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις περιοχές που «πονάνε».

Ερωτηθείς, τέλος, ο κ. Μανωλάκης σχετικά με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε χθες η Περιφέρεια, σύμφωνα με την οποία «η ΔΕΥΑ Ρόδου, πρώτα συγκάλεσε συνέντευξη τύπου για να ισχυριστεί ότι το νερό του Φράγματος Γαδουρά είναι ανέλεγκτο, μετά από μία ώρα ζήτησε τις χημικές αναλύσεις, οι οποίες και της χορηγήθηκαν άμεσα και, τελικά, περίμενε τη νύχτα για να ζητήσει το νερό του Φράγματος», επανέλαβε τα όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Δημαρχείο και δήλωσε «εμείς πράξαμε αυτό που οφείλουμε να πράξουμε».

Διαβάστε ακόμη

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου