Τρεις στο εδώλιο για αγοραπωλησία ναρκωτικών

Τρεις στο εδώλιο για  αγοραπωλησία ναρκωτικών

Τρεις στο εδώλιο για αγοραπωλησία ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 689 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών θα λογοδοτήσουν στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 37χρονος και ένας 31χρονος που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, λίγα λεπτά αφότου είχαν «ψωνίσει» τη δόση τους από 27χρονο κάτοικο Ρόδου!

Στο εδώλιο του δικαστηρίου στα μέσα Σεπτεμβρίου θα καθίσουν και οι τρεις άνδρες, ο μεν 27χρονος για την κατηγορία της διακίνησης με τη μορφή της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών από μη τοξικομανή κατ’ εξακολούθηση, και οι άλλοι δύο για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και εν συνεχεία πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, η «έφοδος» των αστυνομικών της Δίωξης έγινε στις 23 Απριλίου 2013 στις 6 το απόγευμα μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν για τη δράση του 27χρονου, και αφού έστησαν «καρτέρι» έξω από το σπίτι του. Εκεί εντόπισαν τον 37χρονο να βγαίνει κρατώντας ποσότητα ναρκωτικών την οποία έδωσε στον 31χρονο που τον περίμενε. Μόλις οι δύο δράστες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς ο 31χρονος πέταξε την συσκευασία, η οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 8,7 γραμμαρίων, την οποία – σύμφωνα με την αστυνομία- είχαν αγοράσει νωρίτερα από τον 27χρονο.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του τελευταίου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 119 γραμμαρίων
• Ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη
• Δυο (2) χαρτάκια εμποτισμένα με LSD
• Μια (1) συσκευασία που περιείχε MDMA βάρους 0,5 γραμμαρίων
• Έξι (6) κενές περιεχομένου χάρτινες συσκευασίες ναρκωτικών
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις και τους παρέπεμψε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Γιάννη Χαρίτο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και επανέλαβε τα όσα προανακριτικά είχε αναφέρει, ότι δηλαδή τα ναρκωτικά τα είχε για δική του αποκλειστικά χρήση και πως απλώς «κέρασε» τους δύο συγκατηγορούμενους του.

Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσαν και οι δύο συγκατηγορούμενοι του κατά την απολογία τους.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ο 37χρονος και ο 31χρονος χωρίς όρους και ο 27χρονος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και τη καταβολή εγγύησης ποσού 2.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο