Αθωώθηκε για υπόθεση ζωοκτονίας και κατέθεσε  μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε, καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ο 68χρονος που συνελήφθη αλλά αθωώθηκε για την κατηγορία της ζωοκτονίας.

Ο 68χρονος που απαλλάχτηκε προχθές από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου για το θάνατο του σκυλιού που είχε βρεθεί νεκρό μέσα στο αγρόκτημά του, προσέφυγε χθες δια της δικηγόρου του κας. Μαρίας Λέργου στη δικαιοσύνη καταθέτοντας έγκληση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του άτυχου ζώου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή του πως ουδεμία ανάμιξη έχει στη τέλεση του συγκεκριμένου εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι συνελήφθη, κατηγορήθηκε, κρατήθηκε για δύο ημέρες, ταλαιπωρήθηκε και προσεβλήθη για αυτό.

Ωστόσο δεν παύει το δύστυχο ζώο να βρέθηκε νεκρό μέσα στο αγρόκτημα του για αυτό και επιθυμεί «να ερευνηθεί ενδελεχώς η υπόθεση αυτή και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου έχει συμμετοχή σε αυτό το ιδιαίτερα ειδεχθές έγκλημα της ζωοκτονίας ζώου συντροφιάς και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις για οποιαδήποτε εγκληματική πράξη προκύψει».

Υπενθυμίζεται πως όλα –μαζί και η περιπέτεια του 68χρονου με την δικαιοσύνη- ξεκίνησαν όταν μέλη φιλοζωικού σωματείου της περιοχής μας στο πλαίσιο έρευνας που έκαναν για τον εντοπισμό αδέσποτων ζώων, βρήκαν στις 19 Αυγούστου 2017 ένα νεκρό σκυλί μέσα στο αγρόκτημα που διατηρεί ο 68χρονος.

Αμέσως ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, ο 68χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίκη έγινε προχθές στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Μαρίας Λέργου, έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 68χρονο και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο 68χρονος αρνήθηκε την κατηγορία τονίζοντας πως ουδεμία σχέση έχει με την θανάτωση του ζώου, το οποίο δεν ξέρει και πως βρέθηκε στο αγρόκτημα του. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το κτήμα του είναι αρκετά μεγάλο και ο ίδιος έκανε εργασίες με αποτέλεσμα να μην πέσει στην αντίληψή του νωρίτερα το νεκρό σκυλί.

Τελικά μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο 68χρονος αφέθηκε ελεύθερος.