Μαθήματα ζωής και ναυτοσύνης

Μαθήματα ζωής και ναυτοσύνης

Μαθήματα ζωής και ναυτοσύνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

Δύο από τα μέλη του πληρώματος στο σκάφος ΣΠΙΘΑ με συμμετοχή στην Aegean Regatta αγωνίζονται έχοντας ολική απώλεια όρασης, όμως αυτό δεν τα εμποδίζει να χαρούν τη διοργάνωση και τη θάλασσα.

Ένα σπουδαίο μήνυμα στέλνουν τα μέλη του πληρώματος του σκάφους «Σπίθα», που μετέχει στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean Regatta o oποίος βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νότιο Αιγαίο.

Δύο από τα μέλη του πληρώματος έχουν ολική απώλεια όρασης, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν τα εμποδίζει να είναι αθλητές ιστιοπλοΐας με μεγάλη μάλιστα επιτυχία και να χαίρονται τη θάλασσα.

Ιδιοκτήτης του σκάφους «Σπίθα» είναι ο Χαράλαμπος Τοκατλίδης ο οποίος έχει ολική απώλεια όρασης και ήταν δάσκαλος στη σχολή τυφλών, ενώ στο πλήρωμα συμμετέχει και ο μαθητής του από τη σχολή, Στράτος Εγγλέζος, επίσης με ολική απώλεια όρασης, κάτι που δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με την ιστιοπλοΐα και να συμμετάσχει σε αγώνα.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι οι Παναγιώτης Τοκμακίδης, Μιχάλης Τσαουσάκος, Δανάη Αντωνοπούλου και Ελλάδα Παπαδογεώργου, όλοι απόφοιτοι της σχολής του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο Παύλος Κατσώνης, πρώην εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας στο Ν.Ο.Θ.

Το παράδειγμα που δίνουν οι συγκεκριμένοι ιστιοπλόοι είναι άξιο προς μίμηση, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης αλλά και για την ομορφιά της ιστιοπλοΐας, η οποία αποδεδειγμένα είναι άθλημα για όλους, χωρίς όρια στην ηλικία, στο φύλο και στις ανθρώπινες δυνατότητες!

Την Aegean Regatta διοργανώνει για 17η χρονιά η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τα 76 σκάφη που ξεκίνησαν από την Πάτμο, έχουν φτάσει στη Νίσυρο.

Χθες το πρωί θα άνοιξαν πανιά για την 3η ιστιοδρομία με κατεύθυνση τη Ρόδο, τελευταίο σταθμό του αγώνα.

Τα πρώτα σκάφη στη δεύτερη ιστιοδρομία
Στην κατηγορία ORCi, πρώτο και πάλι ήταν το σκάφος BLACK JACK-STATUS MARITIME με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Παναγώτη Μάντη που αγωνίζεται μαζί με τον επίσης Ολυμπιονίκη, Παύλο Καγιαλή, δείχνοντας ότι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της νίκης. Μετά τερμάτισε το σκάφος ΤΑΜUMΜ με κυβερνήτη τον Αντώνη Κατιγιαννίδη και τρίτο ήταν το ΑΕLLΑ με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Στην κατηγορία ΙRCπρώτο τερμάτισε το ΑΝΑΤΕΛΟΥΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Γιώργου Αυγερινού, αφήνοντας πίσω του τα δύο τουρκικά σκάφη, το MATRAK II με κυβερνήτη τον Orhan Ozdas και το SHAK SHUKA με κυβερνήτη τον Hasan Utku Çetiner.

Στα σκάφη ΟRC CLUB, την πρώτη θέση πήρε το σκάφος από την Κρήτη SIMERA του Νίκου Καμπιτάκη, ακολούθησε το DRAGON του Γιάννη Μυτακίδη και στην τρίτη θέση ήταν το ΜOUSMOULO από τη Ρόδο, με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη.

Μέγας χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη φορά, στηρίζοντας τον νησιώτικο πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Χορηγός είναι η Μαρίνα της Ρόδου που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές παροχές της.

Συντονιστής όμιλος για τη φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta είναι ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου και συνδιοργανωτές οι: A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Λέρου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”