Αυξημένη η επιβατική κίνηση της ΡΟΔΑ

Αυξημένη η επιβατική  κίνηση της ΡΟΔΑ

Αυξημένη η επιβατική κίνηση της ΡΟΔΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Αυξημένα είναι τα έσοδα της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, όπως κάθε καλοκαίρι, με την Επιχείρηση να έχει παραλάβει τρία καινούργια λεωφορεία και να απασχολεί αυτή τη στιγμή 53 οδηγούς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της, κ. Δημήτρη Παρασκευά, έχουν δρομολογηθεί τα τρία καινούργια λεωφορεία που αγόρασαν και, αυτή τη στιγμή, τα δρομολόγια είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Επίσης, αυτή την περίοδο απασχολούνται 53 οδηγοί στην Επιχείρηση και τουλάχιστον αυτά τα τρία χρόνια που ο κ. Παρασκευάς είναι Πρόεδρος, όπως είπε, δεν είχαν ποτέ τόσους πολλούς οδηγούς, κάτι που οφείλεται στις δύο συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έκαναν, μία τον περασμένο Φεβρουάριο και μία τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη και παρατηρούνται προβλήματα επειδή είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των μετακινούμενων επιβατών. Τα ποσά, βέβαια, είναι αντιστρόφως ανάλογα σε σχέση με το χειμώνα που εξυπηρετούν πολύ λίγους επιβάτες.

Αρκετές χιλιάδες κόσμου μετακινείται και η σεζόν κυλάει καλά σε σχέση με πέρυσι, τα έσοδα της Επιχείρησης είναι αυξημένα και πιστεύουν να κλείσουν και φέτος με θετικό πρόσημο.

Όσο αφορά στις ηλεκτρονικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν, η ΡΟΔΑ έκανε διαγωνισμό για τα στέγαστρα, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο και αναδείχθηκε ανάδοχος ο οποίος από αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει τις διαδικασίες τοποθέτησής τους. Θα γίνει όμως μία προεργασία από την Εταιρία αφού πρέπει πρώτα να αποξηλώσει τα υπάρχοντα στέγαστρα κτλ., η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, άρα από τις αρχές Οκτωβρίου θα τοποθετηθούν τα καινούργια.

Ο διαγωνισμός που τρέχει τώρα είναι μέσω του Interreg για την τηλεματική αφού το γραφείο προγραμματισμού του Δήμου κατάφερε να εντάξει το έργο της τηλεματικής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ώστε να επωφεληθεί η επιχείρηση και να μην πληρώσει με δικά της έξοδα αφού πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 150 χιλιάδων ευρώ και αφορά σχεδόν το σύνολο των στάσεων της ΡΟΔΑ.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη