Ελεύθερος ο 18χρονος Ιρακινός

Ελεύθερος ο 18χρονος Ιρακινός

Ελεύθερος ο 18χρονος Ιρακινός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 300 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 18χρονος Ιρακινός που είχε συλληφθεί στο Καστελλόριζο για τη μεταφορά 48 προσφύγων και μεταναστών.

Ο νεαρός αλλοδαπός μεταφέρθηκε στη Ρόδο και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Εύη Αρνιθενού προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος από το Ιράκ αρνήθηκε ότι είναι διακινητής και τόνισε πως και ο ίδιος είναι μεταφερόμενος που θέλησε να φύγει από μακριά από το χαμό του πολέμου που γίνεται στη πατρίδα του και να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις καταθέσεις των υπολοίπων μεταφερόμενων, σύμφωνα με τις οποίες, κυβερνήτης του σκάφους που τους μετέφερε ήταν ένας Τούρκος ο οποίος έπεσε στη θάλασσα και τράπηκε σε φυγή και τότε, προκειμένου να σωθούν, ο 18χρονος ανέλαβε να συγκρατήσει το σκάφος.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Για τον νεαρό Ιρακινό όλα ξεκίνησαν όταν πλωτό σκάφους δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017» εντόπισε μηχανοκίνητη φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν οι 48 αλλοδαποί, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη νησίδα Ρω.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 48 προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καστελλορίζου.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος