Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις απο τον αμερικανό πρέσβη

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις απο τον αμερικανό πρέσβη

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις απο τον αμερικανό πρέσβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 428 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε χθες ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει η Αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα και προσωπικά ο νέος Αμερικανός πρέσβης, για επενδύσεις σε νησιά της περιφέρειάς μας, αναφέρθηκε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Στο πλαίσιο δηλώσεών του προς τα μέσα ενημέρωσης, στάθηκε στην επίσκεψη του κ. Geoffrey Pyatt την περασμένη εβδομάδα στη Ρόδο, κατά την οποία έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από το θέμα των επενδύσεων καθώς όπως είναι γνωστό υπάρχει ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές για το Νεώριο στη Σύρο και το γκολφ Αφάντου στο νησί μας.

Προηγήθηκε επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στη Σύρο για το ίδιο θέμα, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, δείχνει εμπιστοσύνη από μία μεγάλη χώρα στην προοπτική ανάπτυξης των νησιών μας. «Τα κοινά θέματα ενδιαφέροντος είναι πολύ μεγάλα και σημαντικά. Είναι ένας νέος πρέσβης στην Ελλάδα ο οποίος προτάσσει και βάζει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της θητείας του, τα θέματα των επενδύσεων. Η ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο στη χώρα μας θα φέρει εισόδημα και θέσεις εργασίας σε ένα βασανισμένο λαό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας ειδικά για το θέμα του γκολφ, ο περιφερειάρχης στάθηκε στα οφέλη που θα παρέχει προς το τουριστικό προϊόν της Ρόδου, αν και λόγω της εμπλοκής που έχει παρουσιαστεί με το χαρακτηρισμό μεγάλης έκτασης στην περιοχή ως αρχαιολογική ζώνη, η επένδυση έχει προς το παρόν σταματήσει.

Παρ’ όλα αυτά ο προσωρινός ανάδοχος Μ. Αγγελιάδης, ( από τις ΗΠΑ) φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει και τελεί εν αναμονή των εξελίξεων για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό κράτος, για να ξεκινήσει την επένδυση ύψους 400 εκ ευρώ.
Ενδεικτικό της καλής συνεργασίας που έχει με την Αμερικανική κυβέρνηση είναι και το γεγονός ότι ο κ. Αγγελιάδης βρέθηκε στη Ρόδο και υποδέχτηκε στο νησί ξεναγώντας και το γκολφ τον αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας, η επίσκεψη του οποίου στο νησί χαρακτηρίστηκε χτες από τον περιφερειάρχη ως αρκετά σημαντική.

Όπως δήλωσε «μόνο θετικά μηνύματα έδωσε» καθώς σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο ήταν μία πρόσκληση προς τους επενδυτές να έρθουν στα νησιά μας και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες ανάπτυξης και τις τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν.
Με την ευκαιρία ζήτησε να σταματήσουμε να βάζουμε εμπόδια σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να τους απογοητεύουμε, φέρνοντας ως παράδειγμα την επένδυση στο γκολφ Αφάντου.

Πάντως από τη συζήτηση που είχε ο περιφερειάρχης με τον κ. Αγγελιάδη, διαπίστωσε ότι το ενδιαφέρον του εξακολουθεί να παραμένει και να είναι ιδιαίτερα θερμό σε ότι αφορά την αξιοποίηση του γκολφ, καθώς κατά τον κ. Χατζημάρκο διακατέχεται από αγάπη και πάθος για την επένδυση αυτή, ενώ δηλώνει έτοιμος για την καταβολή του τιμήματος.

Μέχρι στιγμής πάντως ο κ. Αγγελιάδης έχει συνεργαστεί και έχει συμφωνήσει σε όσα του ζητήθηκαν από πλευράς του ελληνικού κράτους και δε σκοπεύει να… κάνει πίσω στα σχέδιά του.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια έχει κινηθεί νομικά κατά της απόφασης του υπουργείου πολιτισμού που προχώρησε κυριολεκτικά στο… παρά πέντε στο χαρακτηρισμό μίας μεγάλης έκτασης στα Αφάντου, ως αρχαιολογικής ζώνης ( μέσα στην οποία βρίσκεται και το γκολφ) και αναμένει την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας επί της προσφυγής που κατέθεσε.

Επ’ αυτού ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε χτες αισιόδοξος και πρόσθεσε ότι μία τέτοια απόφαση θα αποτελέσει δικαίωση για την περιφέρεια και θα ξεμπλοκάρει την επένδυση.

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον από δύο Αμερικανικά επενδυτικά σχήματα υπάρχει και για το Νεώριο στη Σύρο, και αν όλα εξελιχθούν ομαλά τότε κατά τον περιφερειάρχη θα λυθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024