Θαλαμηγός με μετανάστες ανοικτά της Καρπάθου

«Επιχείρηση» εντοπισμού και διάσωσης 105 αλλοδαπών που επέβαιναν σε θαλαμηγό, η οποία έπλεε μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης, στήθηκε προχθές τα ξημερώματα!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, βραδινές ώρες της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου υπήρξε ενημέρωση στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι μία θαλαμηγός στην οποία επέβαινε σημαντικός αριθμός αλλοδαπών, βρισκόταν σε δυσχερή θέση,  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης. Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στην οποία συμμετείχαν, δύο (02) περιπολικά και ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) αλιευτικό σκάφος, καθώς και πέντε (05) παραπλέοντα πλοία.

Η θαλαμηγός εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών και οι εκατόν πέντε (105) αλλοδαποί επιβαίνοντες του, μετεπιβιβάστηκαν στο Δ/Ξ «RHINO» σημαίας Σιγκαπούρης, το οποίο συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους μετέφερε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια προχθές  το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, μεταξύ των λοιπών διασωθέντων, ηλικίας 47 και 27 ετών, ως οι διακινητές των υπολοίπων.