Άθλος Ρόδιου νέου της Αλεξάνδρειας στην πρωτεύουσα του Βελγίου

Άθλος Ρόδιου νέου της Αλεξάνδρειας στην πρωτεύουσα του Βελγίου

Άθλος Ρόδιου νέου της Αλεξάνδρειας στην πρωτεύουσα του Βελγίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1923

ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΝ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΝΑΣ ΑΘΛΟΣ ΡΟΔΙΟΥ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΜΠΩΝΤΟΥΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ

ΒΡΥΞΕΛΛΑΙ. Την 21 προσεχούς μηνός Ιουλίου ο βασιλεύς του Βελγίου, θα επιβραβεύσει την αυτοθυσίαν του ομογενούς νέου Γιώργου Κινδιλίδη απονέμων εις αυτόν δι’ ιδίων χειρών, τον Χρυσούν Σταυρόν του Σωβεταίρ. Ο βελγικός τύπος έγραψε πολλά διά την Ελληνικήν ευψυχίαν και αυτοθυσίαν όπως την απέδειξεν ο Έλλην νέος, υιός του Αλεξανδρινού εκπαιδευτού κ. Κινδιλίδη. Ιδού ο ηρωισμός του:

Μία Τρίτη βράδυ εγύριζεν από το Πανεπιστήμιο κατά τας 8 επιβαίνων βέσπας. Διέβαινεν την γέφυραν την μεγάλην (απέναντι από τον ηλεκτρικόν σταθμό) όταν στην άλλην γέρυφαν (εκεί που περνούν τα τραμ) ένα αυτοκίνητο που ήταν μπροσά του 50 μέτρα έκανε ένα απότομο στρίψιμο και όπως τα πλάγια της γέρυφας είναι από ξύλο, τα έσπασε και έπεσε στο ποτάμι. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν μια γυναίκα που το ωδηγούσε και ένα κύριος.

Ο κ. Κινδιλίδης, αντιληφθείς το γεγονός είδε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο μισοβουλιαγμένο και το νερό που ανέβαινε σιγά-σιγά. Οι ταξιδιώτες κλεισμένοι μέσα άρχισαν να ζητούν βοήθειαν και έκαμναν χειρονομίες αγωνίας. Δέκα δευτερόλεπτα δεν είχαν περάσει από την στιγμή που το αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι. Και ο νέος ήδη είχε βγάλει την καπαρτίνα του, το σακάκι, τα παπούτσια και εβούτηξε στο ποτάμι από την γέφυραν.

Την ίδια στιγμή ένας άλλος κύριος έκανε το ίδιον πράγμα. Ύστερα από 3-5 μπράτσα ο κ. Κινδιλίδης ήτο δίπλα στο αυτοκίνητο το οποίον ήδη ήτο βυθισμένο κατά 9/10. Είχε φθάσει από το μέρος του κυρίου. Χωρίς να χάσει καιρό, έβαλε τα πόδια του πάνω στο αυτοκίνητο, και με τα χέρια του ετράβηξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου.

Η πόρτα άνοιξε, αλλά το νερό μπήκε απότομα μέσα και το αυτοκίνητο σαν μολύβι επήγε στο βυθό 7 μέτρα, μαζί με το αυτό δε και οι δύο ταξιδιώτες και ο κ. Κινδιλίδης που κατώρθωσε να βγάλει έξω τον κύριο, ο οποίος άρχισε να τον τραβά και να γαντζώνεται πάνω του για να βγει στην επιφάνεια. Εκείνη την στιγμήν ο κ. Κυνδιλίδης τον έπληξε με το γόνατό του στο κεφάλι.

Είχε λιποθυμήσει! Έτσι λιποθυμησμένο τον ανέβασε στην επιφάνεια και τον έφερε στην άκρη του ποταμού. Η γυναίκα από την ανοιχτή πόρτα εβγήκε μόνη της και με την πίεση ανέβηκε στην επιφάνεια, αλλά μη ξέροντας κολύμπι, όπως και ο κύριος, εξηφανίστηκε στο βάθος. Ύστερα από αυτό, δύο αυτήν την φορά, ο κ. Ρομπέρτ και ο κ. Κυνδιλίδης ξαναβούτηξαν και την ξανάφεραν στην επιφάνεια.

Ύστερα από όλα αυτά, η κούρασις και το νερό που ήπιε άρχισε να βαραίνει. Επί πλέον το παντελόνι του ήταν πολύ βαρύ μέσα στο νερό και αποφάσισε να το βγάλει. Γιαυτό δύο τρεις φορές εχάθηκε από την επιφάνεια εφ’ όσον τα χέρια του εδούλευαν για να ξεκουμπώσουν και να βγάλουν το πανταλόνι. Αργότερα τους έριξαν από πάνω κουλούρες και έστι εξεκουράστηκαν μέσα στο ποτάμι.

Είκοσι λεπτά είχαν περάσει όταν έφθασαν οι πυροσβέστες με τα στοιχνιά και τους ανέβασαν κουρασμένους, τους έβαλαν στο φορείο “πρώτων βοηθειών” και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο. Εκεί έμειναν μέχρι την άλλη μέρα το πρωί. Όλα είναι καλά... όταν τελειώνουν καλά.

Ο αλεξανδρινός νέος μετά τον άθλον του είναι εν πλήρες υγεία και θα τύχει εξαιρετικών τιμών όπως γράφω στην αρχήν του παρόντος.

Ο κ. Γεώργιος Κυνδιλίδης υιός του διακεκριμένου Ροδίου διδασκάλου κ. Γρηγορίου Κυνδιλίδη εγεννήθη εις την Ρόδον το 1934 Απόφοιτος του Αβεροφείου γυμνασίου της Αλεξανδρείας, εσπούδασε την ηλεκτρολογίαν εις το Πανεπιστήμιον των Βρυξελλών οπόθεν απεφοίτησεν εφέτος.

Ενυμφεύθη την θυγατέρα ενός καθηγητού του Πανεπιστημίου ο οποίος είναι και διευθυντής της μεγάλης Ηλεκτρικής Εταιρείας του Βελγίου ΑΚΕΒ, όπου ο κ. Κυνδιλίδης υπηρετεί τώρα ως ηλεκτρομηχανικός.
Γαβριήλ Μίσιος

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;