Κατατέθηκε μήνυση κατά ταξιτζή για τον ξυλοδαρμό οδηγού λεωφορείου

Μήνυση κατά ιδιοκτήτη ταξί κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, 30χρονος εργαζόμενος στα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου.

Η μήνυση κατατέθηκε από τη συνήγορο του 30χρονου κ. Αντωνία Κωστοπούλου και αφορά περιστατικό απρόκλητης σωματικής βλάβης σε βάρος του από τον ιδιοκτήτη του ταξί.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυση, ο 30χρονος εργάζεται στα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου, τα οποία εκτός των άλλων σημείων σταματούν και έξω από το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, ιδιαίτερα τις ημέρες που έχει κρουαζιερόπλοια.

Η αποβίβαση και επιβίβαση των πελατών του λεωφορείου στο τουριστικό λιμάνι, απαιτεί ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15΄ λεπτών και ειδικά η επιβίβαση που απαιτεί έκδοση εισιτηρίων (με πιστωτική κάρτα ή μετρητά) ασφάλιση των επιβατών με ζώνες, ενώ ιδιαίτερη  επιμέλεια απαιτείται όταν υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με κινητικές δυσκολίες.
Στο ίδιο σημείο σταθμεύουν – όπως αναφέρει στη μήνυσή του ο 30χρονος- και ταξί αν και τονίζει ότι διαθέτουν ειδικό χώρο για αυτό (πιάτσα) μέσα στο τουριστικό λιμάνι.

Στις 22 Αυγούστου 2017  περίπου στις 11.30 ο 30χρονος καταγγέλλει ότι βρισκόταν στο τουριστικό λιμάνι και επέβλεπε την επιβίβαση των τελευταίων επιβατών, όταν πλησίασε ένας οδηγός ταξί μέλος της διοίκησης και θεωρώντας ότι παρέμενε περισσότερο χρόνο στη στάση, άρχισε να εξυβρίζει τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου και των λεωφορείων.

Την ίδια ώρα ένας άλλος οδηγός ταξί πλησίασε τον 30χρονο από πίσω, τον έπιασε από το λαιμό κάνοντας του κεφαλοκλείδωμα  τόσο δυνατά που κόπηκε η αναπνοή του, και ενώ του φώναζε  να τον αφήσει γιατί πνίγεται, εκείνος συνέχιζε να τον στραγγαλίζει με όλη του την δύναμη σε σημείο που άρχισε ο 30χρονος να χάνει τις αισθήσεις του από την έλλειψη οξυγόνου.

Στο όλο επεισόδιο παρενέβη ένα τρίτο άτομο το οποίο και κατάφερε να κάνει τον οδηγό ταξί να αφήσει τον 30χρονο, ο οποίος και έπεσε στο έδαφος μισολιπόθυμος, όπως ο ίδιος καταγγέλλει.
Για όλο αυτό που συνέβη ο 30χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία σε βάρος του οδηγού ταξί.