Τα «γιαπράκια»  θα ταξιδέψουν στο Μάντσεστερ

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε για 10η συνεχή χρονιά η Γιορτή Γιαπρακιού 2017, η οποία συνδιοργανώθηκε από  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου ‘Το Σπήλαιο’, τον Αθλητικό Σύλλογο Σαλάκου «Ασπίς», την τοπική κοινότητα Σαλάκου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμου Ρόδου  και υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, την προετοιμασία παρασκευής παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν ενεργά αρχηγοί από το πρακτορείο ταξιδιών GEM TRAVEL. Επίσης,  ο Κοσμήτορας του Slow Food Αττικής Γρηγόρης Χριστοδούλου και η  δημοσιογράφος γεύσης Κατερίνα Βνάτσιου εκπροσωπώντας της Athens Voice.


Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου χιλιάδες κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή. Παρευρέθηκαν επίσης σημαντικοί φορείς του τόπου μας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε. κ. Δημήτρης Τσοπανάκης ενώ τον Δήμο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου. 

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. τίμησαν τον  Κοσμήτορα του Slow Food Αττικής κ. Γρηγόρη Χριστοδούλου, η  δημοσιογράφος γεύσης κ. Κατερίνα Βνάτσιου, τον ιδιοκτήτη του GEM TRAVEL κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τον πολιτιστικό σύλλογο Καλυθιών Τερψιχόρη για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του Φεστιβάλ. Ο κ. Γρηγόρης Χριστοδούλου ενημέρωσε όλο9 τον κόσμο ότι η επόμενη παρουσίαση του «Γιαπρακιού» και της ροδίτικης κουζίνας, από το Slow Food, θα γίνει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. 


Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμο Ρόδου και τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά, όλους τους χορηγούς που κάθε χρόνο ενισχύουν την εκδήλωση καθώς και τον κ. Ανδρέα Κακλιό για τη φωτογραφική κάλυψη. 

Η «Γιορτή Γιαπρακιού» αποτελεί πλέον ένα θεσμό μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο γαστρονομικός πολιτισμός του νησιού μας.