Άμεσες εργασίες στη «ζούγκλα» του Βενετοκλείου

Επιθεώρηση στον προαύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του Βενετοκλείου έκαναν χθες το πρωί αρμόδια μέλη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου η οποία ασχολείται με την προστασία και αναβάθμιση του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος καθώς και τη συντήρηση των χώρων πρασίνου.

Κατόπιν επαφών της διοικούσας επιτροπής του Βενετοκλείου με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Λίτσα Κρεμαστινού Ροδίτη, τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε ο κ. Μιχάλης Χωρίτης και συνάδελφοί του προκειμένου να δουν και να καταγράψουν τις ανάγκες καθαριότητας περιμετρικά του γηπέδου οι οποίες, πράγματι, είναι μεγάλες δεδομένου ότι ο προαύλειος χώρος είναι προσβάσιμος στο κοινό, με πολύ νεαρόκοσμο (κυρίως) να χρησιμοποιεί ελεύθερα το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και τις υπαίθριες εξέδρες, με αποτέλεσμα να ρυπαίνονται.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η δεξιά πλευρά του κλειστού γυμναστηρίου, ο χώρος δηλαδή που χρησιμοποιείται συχνά ως πάρκινγκ, που χρειάζεται εργασίες καθαριότητας.

Η αριστερή πλευρά, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου, είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, «ταλαιπωρημένη» καθώς η βλάστηση έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται έως και ανεξέλεγκτη.

Άγρια χόρτα, ξερά φύλλα, απεριποίητα φυτά και σκουπίδια από περαστικούς, που ποικίλλουν από τρύπιες σακούλες μέχρι πεταμένα πλαστικά μπουκάλια νερού, συνθέτουν αυτή τη στιγμή ένα αφιλόξενο τοπίο και σε συνδυασμό με τα δέντρα που χρειάζονται κλάδεμα και φροντίδα, η εικόνα περιμετρικά του Βενετοκλείου χρήζει άμεσης επέμβασης.

Όπως έγινε γνωστό, τα συνεργεία του Δήμου αναμένονται από Τετάρτη να πιάσουν δουλειά.

Επίσης, σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα παρθούν μέτρα για την κατασκευή της καινούριας εισόδου του γηπέδου.