Ανυποστήρικτη η έφεση  για ληστεία σε ζαχαροπλαστείο της Ρόδου

Ως ανυποστήριχτη απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η έφεση που άσκησαν δύο Ροδίτες ηλικίας 28 και 30 ετών κατηγορούμενοι για ληστεία σε ζαχαροπλαστείο της πόλης μας.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από δυόμιση χρόνια και για αυτήν τον Απρίλιο του 2015 οι δύο άνδρες είχαν καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και καταδικάστηκαν ο 28χρονος σε κάθειρξη 7 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο 30χρονος ως συνεργός σε φυλάκιση 3 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Και οι δύο άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου ουδείς εμφανίστηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να απορριφθούν ως ανυποστήριχτες.

Η ληστεία για την οποία κατηγορούνταν οι δύο άνδρες, έγινε από τον 28χρονο και τον 30χρονο στις 7 Ιανουαρίου 2015  δέκα λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ οπότε και οι δύο δράστες μπήκαν στο ζαχαροπλαστείο «Σαβοϊδάκης» επί της οδού Κωνσταντίνου Υδραίου.

Οι δύο άνδρες φορούσαν ο ένας κουκούλα από μπουφάν και ο άλλος σκούφο χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ ο ένας εξ αυτών κρατούσε και μία πέτρα στα χέρια του. Μόλις μπήκαν στο κατάστημα ο άλλος δράστης πήρε ένα μπουκάλι και το εκσφενδόνισε στον χώρο ενώ παράλληλα ανάγκασαν την υπάλληλο του καταστήματος να τους δώσει το ποσό των 165 ευρώ από την ταμειακή και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η οποία αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχε στην διάθεση της, εντόπισε τους δύο δράστες οι οποίοι μέχρι το μεσημέρι συνελήφθησαν. Ο 26χρονος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα, ενώ και οι δύο άνδρες προσήχθησαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και τους παρέπεμψε αρμοδίως.