Κουρουμπλής: «Ε, να μην έχω ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης μου;»

Κουρουμπλής: «Ε, να μην έχω ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης μου;»

Κουρουμπλής: «Ε, να μην έχω ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης μου;»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Της Μαίρης Παπανδρέου

Εκεί καταντήσαμε ή καταντήσανε, σε ολόκληρο το κυβερνόν κόμμα, να μην μπορεί ένας υπουργός (στην συγκεκριμένη περίπτωση ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής), να εμπιστευτεί “βοηθό” ή “ιδιαιτέρα” που να είναι μέλος του κόμματος, παρά μόνον κάποιον ή κάποια εξ αίματος συγγενή του;

Δηλαδή, το συγκεκριμένο άτομο να διαθέτει ήθος και “νοοτροπία” σαν τη δική του, εφόσον είναι «εξ αίματος συγγενής» του. Ούτως ειπείν, κάποιο άτομο που θα του λέγει “ανακρίβειες” (=η ευγενική έκφραση του ψέματος), που θα συστήνει στους πολίτες ό,τι είναι επιβλαβές ακόμα και για τη φυσική τους υγεία, όπως ο ίδιος ο υπουργός Κουρουμπλής συνέστησε στους πολίτες να κολυμπούν σε μολυσμένα νερά, δηλώνοντας στα ΜΜΕ:

«Γιατί να μην κάνει μπάνια κόσμος;» στις μολυσμένες θάλασσές μας, και μετά παρρησίας να διατυμπανίζει προς πάσα κατεύθυνση: «Δεν παραιτούμαι…». Σαν να μην του αρκεί να εκθέτει τον εαυτό του και την κυβέρνησή του στο «εσωτερικό» της χώρας μας, τους πήραν είδηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι διαψεύσεις πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Έχομε όμως, κι άλλους υπουργούς, που ως πολίτες αλλά και ως χώρα, μας φέρνουν σε δύσκολη θέση όπως π.χ. ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που πήγε στο Λονδίνο για κρατικές υποθέσεις, αλλά και για «ώνια» και για παίγνια «στο καζίνο», για να μην θυμηθούμε και τα τηλεφωνήματά του στον έγκλειστο κατάδικο. Έχομε μέτρο σύγκρισης, με τον αείμνηστο Καθηγητή Πανεπιστημίου και τ. Υπουργό και Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Α. Μαγκάκη, που όταν συμμετείχε σε τηλεοπτικό panel, έφυγε αξιοπρεπώς καθώς δεν δέχτηκε να παρίσταται σε τηλεφώνημα καταδίκου μέσα από τις φυλακές.

Να θυμηθούμε και τον Βουλευτή-Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κύριο Δένδια που προχθές, σε τηλεοπτική εκπομπή με τον τέως υπουργό Φίλη, απατώντας στις προσβλητικές φωνασκίες του συνομιλητή του, με το ήθος και την ευγένεια που πάντα τον χαρακτηρίζει, απάντησε: «…είστε αγενής και απρεπής…». Δεν ελπίζω, δυστυχώς, πως η στάση του Κυρίου Δένδια, μπορεί να εκτιμηθεί δεόντως και ν’ αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Αρχής γενομένης βγήκαν δημόσια και άλλοι του «κυβερνητικού ιστού», όπως ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος δηλώνει ότι: «πρέπει να καταργηθεί η Προσευχή στα Σχολεία»! Να θυμίσομε σ’ αυτόν τον «Υπεύθυνο» του Υπουργείου Παιδείας, την Ιστορία του Ελληνικού μας Έθνους, ότι κάθε φορά που επίδοξος κατακτητής, προσπαθούσε να υποδουλώσει την Πατρίδα μας, έκλεινε τα σχολεία και τις εκκλησίες, όπως και σχετικά πρόσφατα επιχειρήθηκε κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα.

Την ίδια τακτική εφαρμόζουν και όμοροι γείτονές μας, για να εξαλείψουν τον Ελληνο-Ορθόδοξο Χριστιανικό πληθυσμό. Η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με τον Ελληνισμό και την Παράδοσή μας, και δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα μας, ήταν η μόνη χώρα ψυχοπνευματικά πανέτοιμη να δεχθεί τις υψηλές έννοιες του Χριστιανισμού. Σημαντική είναι η φράση του Ιησού, όταν Έλληνες πήγαν στην Ιερουσαλήμ και ζήτησαν από τον Φίλιππο να συναντήσουν τον Χριστό κι Εκείνος είπε: «…ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου» (Ιωάννης ΙΒ΄20-23).

Το Ευαγγέλιο το Ιωάννη, είναι γραμμένο σε μια Εποχή που η Εκκλησία αποτελείτο κυρίως από Έλληνες, εκφράζει και αυτό τη βεβαιότητα, πως η ιστορική πορεία του Χριστιανισμού ήταν δεμένη με τον Ελληνισμό. Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και Σκέψη, ταυτίζεται απόλυτα με τη Διδασκαλία του Ιησού, και σαν ένα ελαχιστότατο παράδειγμα παραθέτομε: Ευαγγέλιο: «…ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται…»(Λουκάς ΙΔ 11, ΙΗ 14) – Χείλων ο Λακεδαιμόνιος (600 π.Χ.) είπε: «Τα μεν υψηλά ταπεινούν (ο Θεός), τα δε ταπεινά υψούν». Ευαγγέλιο: «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών» (Ματθ. Ε 44) - Κλεόβουλος ο Ρόδιος (500 π.Χ.): «Τον δε εχθρόν φίλον ποιείν». Ευαγγέλιο: «Ουκ επιορκήσεις» (Ματθ. Ε 33) - Πυθαγόρας (580 π.Χ.): «Σέβου όρκον».

Ελληνισμός και Ορθοδοξία, είναι οι ρίζες της ένδοξης φυλής μας, είναι το «δέντρο της ζωής μας», οι ρίζες που μας έδωσαν το ένδοξο παρελθόν και θα μας εξασφαλίσουν κι ένα ευοίωνο μέλλον. Πως είναι δυνατόν, οι επιθυμούντες να αυτοονομάζονται «γνώστες της Ιστορίας μας» λόγο θώκου, να μην γνωρίζουν πως κόβοντας τις ρίζες ενός δέντρου, το καταδικάζουν σε επώδυνο θάνατο!

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου