Ημερίδα για την καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο διαδίκτυο

Ημερίδα για την καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο διαδίκτυο

Ημερίδα για την καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο διαδίκτυο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 435 ΦΟΡΕΣ

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας παιδιών και ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Β/θμιας & Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, δια μέσου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο Διαδίκτυο: παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται του διαδικτύου, τα οποία βρίσκονται σε μία συνεχή εξέλιξη, καθώς και μια προσέγγιση ως προς τη θωράκιση των παιδιών απέναντι σ’ αυτήν την ηλεκτρονική πρόκληση. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:30, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη Ρόδο (Γρηγορίου Λαμπράκη 8, αίθουσα Γ. Καραγιάννης), και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, καθώς και στο ευρύτερο κοινό. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πρόγραμμα Ημερίδας
17:30-18:00 Προσέλευση – Εγγραφές

18:00-18:20 Αγωγή του ψηφιακού πολίτη και σχολική κοινότητα, Βλάχου Όλγα, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου, πιστοποιημένο μέλος του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ»

18:20-18:40 Εθισμός στο διαδίκτυο από την Ψυχιατρική σκοπιά, Δράκος Μιχαήλ, Ψυχίατρος

18:40-19:00 Εθισμός στο διαδίκτυο: Υπάρχει λύση; , Κουλούρη Φωτεινή, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης Υπουργείου Υγείας, Διοικητικός Επιστήμων Msc PhDc Πανεπιστημίου Αθηνών

19:00-19:20 Η ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων απέναντι στην ενδοσχολική βία (ενδοσχολικό εκφοβισμό) και τα προκλήσεις του διαδικτυακού εκφοβισμού, Κολιάδης Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Π.Τ.Δ.Ε. – Ε.Κ.Π.Α. και πρώην Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ενιαίας Εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

19:20-19:45 Συζήτηση.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς