Ημερίδα για την καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο διαδίκτυο

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας παιδιών και ενηλίκων «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Β/θμιας & Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου, δια μέσου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου  με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο Διαδίκτυο: παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται του διαδικτύου,  τα οποία βρίσκονται σε μία συνεχή εξέλιξη, καθώς και μια προσέγγιση ως προς τη θωράκιση των παιδιών απέναντι σ’ αυτήν την ηλεκτρονική πρόκληση. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 17:30, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη Ρόδο (Γρηγορίου Λαμπράκη 8, αίθουσα Γ. Καραγιάννης), και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου, καθώς και στο ευρύτερο κοινό. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 
Πρόγραμμα Ημερίδας
17:30-18:00 Προσέλευση – Εγγραφές

18:00-18:20 Αγωγή του ψηφιακού πολίτη και σχολική κοινότητα, Βλάχου Όλγα, κοινωνιολόγος, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου, πιστοποιημένο μέλος του προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ»

18:20-18:40 Εθισμός στο διαδίκτυο από την Ψυχιατρική σκοπιά, Δράκος Μιχαήλ, Ψυχίατρος

18:40-19:00 Εθισμός στο διαδίκτυο: Υπάρχει λύση; , Κουλούρη Φωτεινή, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης Υπουργείου Υγείας, Διοικητικός Επιστήμων Msc PhDc Πανεπιστημίου Αθηνών

19:00-19:20 Η ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων απέναντι στην ενδοσχολική βία (ενδοσχολικό εκφοβισμό) και τα προκλήσεις του διαδικτυακού εκφοβισμού, Κολιάδης Εμμανουήλ, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Π.Τ.Δ.Ε. – Ε.Κ.Π.Α. και πρώην Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ενιαίας Εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

19:20-19:45 Συζήτηση.