Η “Δίοδος” στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο

Το κέντρο Φροντίδας ηλικιωμένων Χαραλάμπειο Γηροκομείο, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 τα στελέχη του Κ. Π. «Δίοδος», στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του καθενός μας. Άνθρωποι σημαντικοί που μας χάρισαν πολλά και που χρειάζεται με τη σειρά μας να ανταποδώσουμε.

Παρά το ότι συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε αυτούς με τον όρο: «οι απόμαχοι της ζωής», οι ηλικιωμένοι προχθές συμμετείχαν ενεργά, θυμήθηκαν σημαντικές στιγμές της ζωής τους, δημιούργησαν νέους δεσμούς με τους γύρω τους, μετέδωσαν εμπειρίες και γνώσεις, έγραψαν τα δικά τους παραμύθια, διασκέδασαν και έδειξαν ενθουσιασμό συμμετέχοντας σε βιωματικά εργαστήρια που έκαναν τα στελέχη του Κ.Π. «Δίοδος».

Μετά από αίτημα που διαμόρφωσαν οι συμμετέχοντες στη δράση για επανάληψη της επίσκεψής μας τόσο οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Χαραλάμπειου όσο και το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» αποφάσισαν στενότερη συνεργασία στο μέλλον αναγνωρίζοντας την υποχρέωση για ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων.