Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου οι υποψηφιότητες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου  οι υποψηφιότητες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου οι υποψηφιότητες στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 407 ΦΟΡΕΣ

Σε περίπου δύο μήνες θα διεξαχθούν οι εκλογές στο επιμελητήριο Δωδεκανήσου, για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, ενώ η εκλογική επιτροπή χτες προχώρησε σε ανακοίνωση των εδρών ανά τμήμα και σε οδηγίες για όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.

Πιο συγκεκριμένα οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στα νησιά Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο και Πάτμο. Συνολικά θα εκλεγούν 51 σύμβουλοι ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσα μέλη εγγράφηκαν στο επιμελητήριο μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου 2016 και είναι ταμειακά ενήμερα μέχρι και το τέλος του 2016. Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, για το δ.σ. μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι είναι μέλη του επιμελητηρίου για τουλάχιστον τρία χρόνια, ενώ αποκλείονται τα μέλη που έχουν συνταξιοδοτηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτημα υποψηφιότητας μέχρι και το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου.

Ανά τμήμα οι έδρες είναι οι εξής:
α) Εμπορικό: 14 (δεκατέσσερις) έδρες,
β) Υπηρεσιών: 12 (δώδεκα) έδρες,
γ) Μεταποιητικό: 18 (δεκαοκτώ) έδρες,
δ) Τουριστικό: 7 (επτά) έδρες.

Σημειώνεται ότι αν κάποιο μέλος επιθυμεί να πάρει μέρος στις εκλογές και δεν έχει εξοφλήσει τις εισφορές του τότε θα μπορεί μέχρι τις 6 Νοεμβρίου να προχωρήσει σε διακανονισμό.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 08.00 το πρωί μέχρι και 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου «Γεώργιος Καραγιάννης» (Γρ. Λαμπράκη 8) στη Ρόδο, στα γραφεία των Παραρτημάτων του Επιμελητηρίου στην Kω (Μαρμαρωτό) και Kάλυμνο (Oδός Nομικού Kαλαβρού), στην Κάρπαθο (γραφεία Ένωσης Ξενοδόχων Καρπάθου, Πηγάδια Καρπάθου), στη Λέρο (γραφεία Εμπορικού Συλλόγου Λέρου) και Πάτμο (ο ακριβής τόπος θα ανακοινωθεί). Σημειώνεται επίσης ότι κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερες από μία (1) ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Εάν το ίδιο πρόσωπο ή η ίδια επιχείρηση ασκεί περισσότερα επαγγέλματα, το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία που θα επιλέξει με δήλωσή του.

Η δήλωση επιλογής πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τις 15-11-2017. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης επιλογής, με απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής, θα συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους η αρχαιότερη χρονικά επιχείρηση εφόσον είναι οικονομικά ενήμερη στο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2016. Το ψηφοδέλτιο ενός συνδυασμού περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν (1) υποψήφιο από κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου.

Ο αριθμός των υποψήφιων ανά συνδυασμό από κάθε φύλο ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τμήμα Μητρώου του Επιμελητηρίου (τηλ. 2241044213).

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη