Περιβαλλοντική δράση από το Λύκειο Σορωνής

Περιβαλλοντική δράση από το Λύκειο Σορωνής

Περιβαλλοντική δράση από το Λύκειο Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 549 ΦΟΡΕΣ

Το Λύκειο Σορωνής στα πλαίσια της διεθνούς εθελοντικής πρωτοβουλίας «Μήνας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών» που πραγματοποιεί η HELMEPA στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, πραγματοποίησε δράση καθαρισμού της παραλίας Σορωνής την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017.

Η δράση αυτή είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει ταυτόχρονα τους μαθητές/τριες, για θέματα που αφορούν όχι μόνο την ρύπανση των θαλασσών αλλά και την ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Οι μαθητές/τριες σε ομάδες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την διαδικασία συλλογής και καταγραφής των απορριμμάτων.. Τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν από τα παιδιά, διαχωρίστηκαν σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα. Οι μαθητές συμπλήρωσαν το Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων.

Η δράση αυτή του Λυκείου Σορωνής συνέβαλλε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά παράλληλα βοήθησε στο ερευνητικό έργο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, εμπλουτίζοντας τη βάση δεδομένων που έχει δημιουργήσει η HELMEPA.

Η Διευθύντρια
Χατζησταμάτη Σμαράγδα
ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)