Πανελλήνιες διαστάσεις  πήρε το θέμα για τα περιπολικά  χωρίς βενζίνη στη Ρόδο

Στην...  γραφειοκρατία απέδωσε το πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων για τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας  κος Νεκτάριος Σαντορινιός, δεσμευόμενος ότι έχει ήδη διευθετηθεί και ότι τη Δευτέρα θα εκταμιευθεί το σχετικό κονδύλιο.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, σε όλα τα αθηναϊκά μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γεγονός βεβαίως που ήταν καταλυτικό για να αφυπνιστούν αυτοί που τόσες μέρες απαξίωναν ν’  ασχοληθούν με το θέμα της Ρόδου δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην λειτουργιά της τοπικής μας αστυνομίας.

Στην δήλωσή του ο κος Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρει συγκεκριμένα:
« Το θέμα με τον ανεφοδιασμό των οχημάτων της αστυνομίας στη Ρόδο έχει διευθετηθεί. Τη Δευτέρα θα εκταμιευτούν τα απαραίτητα χρήματα. Δυστυχώς η γραφειοκρατία για μια ακόμα φορά δημιούργησε προβλήματα!»

Μ. Ανδρουλάκης: Είναι κατάντια για την αστυνομία μας
Σε δήλωσή του χθες στη ΡΟΔΙΑΚΗ, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου κος Μανώλης Ανδρουλάκης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι πληροφορίες που έχει κάνουν λόγο  ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το θέμα θα έχει διευθετηθεί αλλά παράλληλα επισήμανε:

«Αποτελεί κατάντια για τη λειτουργία της αστυνομίας, να φθάνουμε σε αυτά τα σημεία για να λυθούν τα αυτονόητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Γίναμε ρεζίλι σε όλη τη χώρα, αντί να  επιλυθεί άμεσα και με απλές διαδικασίες, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να μην είχε προκύψει.»

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα με την έλλειψη βενζίνης που ακινητοποίησε όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ρόδο, προέκυψε από την 1η Οκτωβρίου, επειδή ακριβώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν λειτούργησε έγκαιρα όπως θα έπρεπε, αφήνοντας στο... έλεος του Θεού για ακόμα μια φορά τη Ρόδο.
Σημειώνεται ότι για το ζήτημα έχει λάβει γνώση και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (μετά την πανελλήνια διάσταση που πήρε το ζήτημα) ο οποίος ζήτησε στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά
Σε κάθε περίπτωση, η απαξίωση που δείχνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ειδικά στο νησί της Ρόδου, θα πρέπει να αποτελέσει   πραγματικά στοιχείο προβληματισμού. Κι αυτό επειδή προφανώς θεωρούν το νησί μας «βολικό» ξέροντας εκ των προτέρων ότι οι αντιδράσεις από εκείνους που μπορούν να επηρεάσουν τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων θα είναι ελάχιστες συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά.

Για το ζήτημα έχει ενημερωθεί επίσης αναλυτικά συγκεντρώνοντας στοιχεία, ο αντιπρόεδρος της βουλής και  πρώην υπουργός κ. Δημήτρης Κρεμαστινός προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.