Ανυποστήρικτη η έφεση της 57χρονης τσιγγάνας

Με την υπόθεση 57χρονης αθίγγανης η οποία είχε συλληφθεί τον Γενάρη του 2014, να μεταφέρει με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Κω τρία κιλά χασίς, ασχολήθηκε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση που άσκησε η 57χρονη κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Ως εκ τούτου η αθίγγανη διατηρεί την παραπάνω ποινή που της έχει επιβληθεί.

Η υπόθεση αποτελεί επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Κω, το προσωπικό του οποίου και προέβη στην σύλληψη της 57χρονης ΡΟΜΑ μετά από μακροχρόνια έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έχοντας στη διάθεσή τους πληροφορίες για «περίεργες κινήσεις» που γίνονταν από την 57χρονη, άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση και τελικά στις 9 Ιανουαρίου 2014 της έστησαν «καρτέρι».

Έτσι την ώρα που η 57χρονη επέστρεφε με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, της έγινε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα στις αποσκευές της τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 96 γραμμαρίων!

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ η 57χρονη που τα τελευταία χρόνια που διέμενε στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στην περιοχή Αγίου Βασιλείου στην Κω, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη.

Κατηγορούμενος για 12 δενδρύλλια κάνναβης και 65 γραμ. χασίς
Την  ποινή φυλάκισης 5 ετών διατήρησε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 31χρονος που αν και έκανε έφεση δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Η παραπάνω ποινή επιβλήθηκε πρωτόδικα στον 31χρονο τον Απρίλιο του 2015 και για αυτήν άσκησε έφεση η οποία χθες απορρίφθηκε ως ανυποστήριχτη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 29χρονος, τον οποίο το πρωτόδικο δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντοπίστηκε σε δασώδη αγροτική περιοχή, στην Κέφαλο Κω, επιμελώς διαμορφωμένος – προφυλαγμένος χώρος στον οποίο οι κατηγορούμενοι καλλιεργούσαν -12- δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης-ανθοφορίας, ύψους από 1 έως 1,5 μέτρα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση και διερεύνηση της υπόθεσης οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Παρασκευή (13.06.2014) το βράδυ εντός της φυτείας, τη στιγμή που προέβαιναν σε καλλιεργητικές ενέργειες (σκάψιμο – πότισμα δενδρυλλίων κάνναβης).

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, παρουσία Δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -65- γραμμαρίων (οι έξι στο σπίτι του 31χρονου), καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, η οποία τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.