Ελληνική η «Γλώσσα» και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Ελληνική η «Γλώσσα» και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Ελληνική η «Γλώσσα» και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Της Μαίρης Παπανδρέου

Πολλοί γλωσσολόγοι και ιστορικοί, δηλώνουν ότι η Ελληνική μας γλώσσα, είναι η αρχαιότερη, η πλουσιότερη, μοναδική «μουσική γλώσσα» και τη θεωρούν «μητέρα γλώσσα όλων των γλωσσών».

Έχουν επίσης αναφερθεί στις «ελληνικές ρίζες της Αγγλικής γλώσσας», αποδεικνύοντας τις ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται από Αγγλόφωνους. Καθηγητές, έχουν παρουσιάσει τις γλωσσολογικές τους έρευνες, σε άρθρα και διεθνή forum.

Η Καθηγήτρια Μαρία Μαραγκού, έχει δημοσιεύσει στο περιοδικό «Litera Times», αποτελέσματα πολυετούς έρευνά της. Σταχυολογούμε, ελάχιστα παραδείγματα από την δημοσιευμένη μελέτη της: Το ρήμα εκλέγω έγινε elect και μας εξηγεί πως το μέσο ουρανικό «γ» γίνεται ψιλό ουρανικό «κ».

Η αγγλική λέξη love προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό λαύω=αγαπώ, η λέξη money από την «Μονία Ήρα», στην οποία πρόσφεραν αφιερώματα και χρήματα.

Ενδιαφέρουσα είναι και η ερμηνεία μελετητών που αναφέρουν ότι όλοι οι Ρωμαίοι γενεαλόγοι όπως ο Κάτων Διονύσιος Αλικαρνασεύς, βεβαιώνουν ότι οι Aborigines (οι ιθαγενείς της Αυστραλίας) ήταν Ακράδες-Αρκάδες και το αιτιολογούν γλωσσολογικά: aborigine=Υπεράκριοι, (ab=από) + origo-inis=άκρη ή αρχή.

Διακεκριμένοι διανοητές έχουν εκτιμήσει το θαύμα της Ελληνικής μας γλώσσας, όπως ο Νίτσε, ομολόγησε: «Οι Αρχαίοι Έλληνες, παραμένουν αθάνατοι Δάσκαλοι της ανθρωπότητας. Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι Έλληνες κρατούν τα σκήπτρα του πολιτισμού μας, όπως και κάθε πολιτισμού».

Επιστήμονες απέδειξαν με γλωσσολογικές και κοινωνιολογικές έρευνες, ότι η διδασκαλία και η γνώση της ελληνικής γλώσσας και μάλιστα της αρχαίας ελληνικής, κάνει τα παιδιά εξυπνότερα. Αποδείχθηκε επίσης, ότι οι τόνοι και τα πνεύματα που έχουν καταργηθεί, δημιουργούν στα παιδιά, περισσότερους νευρώνες στους εγκεφάλους τους κι έτσι αυξάνεται ο Δείκτης Νοημοσύνης τους (I.Q.) και εξηγούν πως τα παιδιά που πάσχουν από δυσλεξία, θεραπεύονται με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Ομάδα Βρετανών Επιστημόνων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η ελληνική γλώσσα, ενισχύει τη λογική και τις ηγετικές ικανότητες, χρησιμοποιείται στην «Πληροφορική», στην «Υψηλή Τεχνολογία» και στον Τομέα «Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων», γι αυτό Βρετανοί και Αμερικανοί επιχειρηματίες, προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεών τους να εκμάθουν την ελληνική μας γλώσσα.

Το Πανεπιστήμιο «IRVINE» της Καλιφόρνιας, με κρατικές επιχορηγήσεις ανέλαβε τη συλλογή και καταγραφή όλης της «Ελληνικής Γραμματείας», με την ιστορία και την εξέλιξη του Πολιτισμού μας, προς όφελος ολόκληρης της Ανθρωπότητας.

Η Ελληνίστρια/Γλωσσολόγος Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, ανέλαβε το σημαντικό εγχείρημα που ονομάστηκε: «Πρόγραμμα T.L.G.» που βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής, «έχουν βρεθεί 6.000.000 αρχικών λεξιτύπων και 78.000.000 λήμματα», και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η καταγραφή.

Αξίζει να συγκρίνομε αυτόν τον αριθμό, με την αγγλική γλώσσα, που παρουσιάζει 490.000 λεξότυπα και 300.000 τεχνικούς όρους, εκ των οποίων οι περισσότεροι αποτελούν παραφράσεις των ελληνικών μας λέξεων.
Οι προαναφερόμενοι ερευνητές του προγράμματος T.L.G. υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι, θα ξεπεράσουν τα 90.000.000, έναντι των 9.000.000 της λατινικής γλώσσας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ο Πρόεδρος της μεγάλης Εταιρείας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της ALLPE Τζων Σκάλη, είπε: «Αποφασίσαμε να προωθήσομε το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο, που να της επιτρέπει ν’ αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισάγει καινούργιες ιδέες και να της προσφέρει γνώσεις, περισσότερες από όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα ν’ ανακαλύψει», και ονόμασε αυτό το πρόγραμμα «Hellenic Quest» (Ελληνικοί Αναζήτηση).

Να σεβόμαστε λοιπόν, ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες τη γλώσσα μας, και καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στις εκφράσεις μας, εφόσον έχομε άπειρες επιλογές, να πούμε αυτό που θέλομε με ευπρέπεια. Ο «λόγος» μας, προδίδει το Ήθος και την καλλιέργειά μας, καθώς και την αυτοεκτίμησή μας, το σεβασμό μας στους άλλους και τη Γνώση μας.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B