Η σπουδαία νίκη του Διαγόρα επί του ΑΟΝ το 1957

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΤΟΥ Α.Ο.Ν. (2-0)
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ- ΙΑΛΥΣΟΥ ΚΑΙ ΦΟΙΒΟΥ-ΑΕΠ

Ο Διαγόρας προηγείται, μετά την προχθεσινή επιτυχία του, εις την βαθμολογίαν.
Εκατοντάδες φιλάθλων κατέκλυσαν τας κερκίδας του εθνικού Σταδίου και παρέστησαν εις το καλύτερον παιχνίδι της εφετεινής περιόδου παρά τον βροχερόν του καιρού. Ο πρωταθλητής Δωδεκανήσου επεβλήθη του Πεισιρόδου με 2-0.

Ο ΑΓΩΝ
Την 4ην απογευματινήν κατέρχεται εις το γήπεδον ο διαιτητής κ. Αγγελής. Αι ομάδες παρατάσονται ως εξής:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Πετρίδης, Κωνσταντίνος, Δελαπόρτας, Κωνστάτζου, Ζωίδης, Κυπραίος, Πανάγος Σβίνος, Σφυρίου, Παπαδιός και Ασπράκης.
ΑΟΝ: Αντωνίου Βιντινής, Παπαγαπητός Β. Αναμουρλής, Μυλωνάς Παπαγαπητός, Γ. Αλεξιάδης, Χατζησάββας, Παπαδόπουλος, Παπαγητός Α., Ζερβός.

Ο Πεισίροδος έχει το εναρκτήριο λάκτισμα, η κάθοδός του αποκρούεται με λαβή από τον Πετρίδη.
1’ φάουλ υπέρ του Διαγόρα κτυπά ωραιότατα ο Κυπραίος εις “μελέ” ο Σβίνος με κεφαλιά αναγκάζει τον Αντωνίου να αποκρούσει βεβιασμένα.
3’ Ο Μυλωνάς παραλαμβάνει την μπάλλα από τον Παπαγαπητό Β και τροφοδοτεί τον Παπαδόπουλο προωθείται αλλά σουτάρει άτου από 4 μ.

Από του σημείου αυτού ο Διαγόρας αναλαμβάνει την πρωτοβουλίαν μέχρι τέλους του ημιχρόνου.
6’ Ο Ασπράκης τριπλάρει τον Μυλωνά και Χατζησάββα ο οποίος έλαβε θέσιν εις την άμυνα και πασσάρει τον Πανάγο από δέκα μέτρα ενώ ο Αντωνίου με πλοντζόν στέλνει την μπάλλα εις κόρνερ το οποίον παρέρχεται ανεκμετάλλευτο.
8’. Δεύτερον κόρνερ υπέρ του Διαγόρα δημιουργείται “μελέ” αλλά ο Σβίνος σουτάρει άουτ.
11’ Ο Παπαδιός έξω από την μεγάλη περιοχή σουτάρει ο Πανάγος με κεφαλιά τροφοδοτεί τον Σβίνο ούτος σουτάρε αλλά αποκρούει η... δοκός.

13’. Ο Κυπραίος δίδει εις τον Πανάγο ούτος προωθείται περί τα 40 μ. από την γραμμή του κόρνερ σουτάρε και ο Σφυρίου με κεφαλιά, δίδει την πρωτοπορείαν εις την ομάδα του.
16’. Ο Ασπράκης από 5μ. χάνει βέβαιο τέρμα.
20’ Ο Παπαδιός έξω από την μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά ο Αντωνίου αποκρούει.
22’. Ο Κωστάτζος υποπίπτει εις φάουλ ο Παπαγαπητός δίδει εις τον Παπαδόπουλο ο οποίος σουτάρει άουτ από την οριζόντια δοκό.
24’. Ο Παπαγαπητός Β. αποσοβεί βέβαιον τέρμα, υπερασπίζων την κενήν εστίαν του.
29’. Κόρνερ υπέρ του Διαγόρα ο Πανάγος με κεφαλιά, άουτ.
31’. Μια κάθοδος του ΑΟΝ ο Ζερβός συλλαμβάνεται οφ’ σάιτ και χωρίς τίποτε άλλο λήγει το α’ ημίχρονο με 1-0 υπέρ του Διαγόρα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΝ
Εις την επανάληψιν ο Πεισίροδος επί 18’ πιέζει τον Διαγόρα αλλά δεν δύναται να αξιοποιήσει την υπεροχήν του.
3’. Κόρνερ, εκτελεί ο Παπαγαπητός, χωρίς τίποτε το αξιόλογο.
4’. Ο Παπαδόπουλος σουτάρει αλλά ο Πετρίδης αποκρούει.
11’. Ο Μαλωνάς από φάουλ σουτάρει κατευθείαν άουτ.
18’. Ο Διαγόρας εις την πρώτην του επίθεσιν, ο Σβίνος σουτάρει από 3 μ. και επιτυγχάνει το δεύτερον τέρμα της ομάδος του.
38΄ Ο Ζερβός από 10 μέτρα χάνει μοναδικήν ευκαιρίαν για τέρμα.
Κατ’ αυτόν διεκρίθησαν οι Δελαπόρτας, Κυπραίος, Σβίνος, Ζωίδης, Σφυρίου, Παπαδιός (καλύτερος των 22) από δε την ηττηθείσαν οι Παπαγαπητός Β. Χατζησάββας και Μυλωνάς. Ο διαιτητής κ. Αγγελής μέτριος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΙΑΛΥΣΟΣ 2-1
Εις το γήπεδον Τριαντών ο Ολυμπιακός επεβλήθη της γηπεδούχου ομάδος του Ιαλύσου με 2-1 εις το πρώτον ημίχρονο η μετέπειτα νικήτρια προηγείτο με 1-0. Τα τέρματα εσημείωσαν οι Γαϊτάνος Ι και Π. από δε της ηττηθείσης ο Σκούλουκας. Ο διαιτητής κ. Δοξόπουλος διηύθυνε ομαλώς τον αγώνα.

ΦΟΙΒΟΣ-ΑΕΠ 0-0
Εις το γήπεδον Κρεμαστής η ΑΕΠ αντιμετώπισε τον Φοίβον κατόπιν δε ωραιοτάτου αγώνος ο αγών έληξεν ισόπαλος 0-0. Ο διαιτητής κ. Ξανθός ο άγνωστος “Χ” του αγώνος ή 23ος παίκτης.