Συνάντηση του μητροπολίτη Ιταλίας  Γεννάδιου με τους «άλλοτε»  φοιτητές της Νάπολης

Για άλλη μια χρονιά έτσι και φέτος οι άλλοτε Ρόδιοι φοιτητές της Νάπολης  Ιταλίας – και όχι μόνο – είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να δειπνήσουν  με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης με έδρα τη Βενετία, κύριο Γεννάδιο. Στη συνάντηση αυτή ο Σεβασμιότατος τιμήθηκε με μία αναμνηστική πλακέτα.    
                                                                                                                             
Όλοι συνεπείς στο ραντεβού τους βρέθηκαν μαζί ξεδιπλώνοντας τις αναμνήσεις της φοιτητικής τους ζωής στην Ιταλία, που δεν ήταν πάντα εύκολη εκείνα τα χρόνια. Για τον καθένα μια ξεχωριστή ιστορία των φοιτητικών εκείνων χρόνων τους ξετυλίχθηκε και φέτος με την ευχή να είναι όλοι τους καλά, δίνοντας έτσι ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Η χαρά φυσικά όλων ήταν έκδηλη, αφού ο δικός τους “φίλος και συμπαραστάτης” κύριος Γεννάδιος ήταν κοντά τους για να θυμίσει στον καθένα τη δική του προσωπική ιστορία και φοιτητική πορεία. Λίγες αλλά σημαντικές φωτογραφίες  εκείνων των χρόνων έκαναν τον γύρο του τραπεζιού ξυπνώντας στον καθένα αξέχαστες, μοναδικές στιγμές της δύσκολης φοιτητικής ζωής τους.  

Έφυγαν με την ευχή «και του χρόνου να ξαναβρεθούν όλοι μαζί με τον αγαπημένο τους Γεννάδιο, τον δικό τους άνθρωπο, φίλο και συμπατριώτη». Όλοι προσεύχονται να τον έχει ο Θεός καλά και να του δίνει δύναμη για να συνεχίσει το σημαντικό έργο του εκεί στην καρδιά του καθολικισμού. Ένα έργο που αναγνωρίζεται από την κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας και από όλους όσους προστρέχουν ζητώντας βοήθεια και συμπαράσταση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι:


KΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΖΩΑΝΝΟΥ ΑΝΝΑ
ΑΛΑΦΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΑΡΟΥΦΗ-ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΡΙΦΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ-ΖΑΡΙΦΗ ΣΑΛΩΜΗ

ΙΚΟΥΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΛΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΣΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΣΤΕΡΓΟΣ
ΠΕΤΤΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ
ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ