Αφιέρωμα στον Κώστα Σαρρή Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου

Αφιέρωμα στον Κώστα Σαρρή Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου

Αφιέρωμα στον Κώστα Σαρρή Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 790 ΦΟΡΕΣ

Για την προσφορά του στη Ροδιακή κοινωνία

Μέσα σ’ αυτή την παραζάλη και την απαισιοδοξία των καιρών δεν θα οδηγηθούμε και στον μηδενισμό αξιών και κοινωνικών προτύπων. Θα σπάσω την σιωπή μου.

Συνειδησιακό χρέος μου επιβάλλει να κάνω μια γενικόλογη αναφορά στην πορεία και τον χαρακτήρα του συναδέλφου Κώστα Σαρρή, ένα σπουδαίο πρόσωπο που άφησε βαθύ αποτύπωμα στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και την κοινωνία γενικότερα.

Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι οφείλουμε να αναδεικνύουμε προσωπικότητες και συμπεριφορές που μελλοντικά θα αποτελέσουν κοινωνικά πρότυπα.

Σήμερα δε θα σταθούμε σε τετριμμένα βιογραφικά και άλλα στοιχεία, ούτε ειδικότερα στην μακρόχρονη (εικοσάχρονη) προεδρία του στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου. Θα σκιαγραφήσουμε συνοπτικά τον άνθρωπο-επιστήμονα και θα καταθέσουμε μια πρόταση –πρόσκληση- πρόκληση- για τους ταγούς της Ροδιακής κοινωνίας.

Ο Κώστας Σαρρής μέσα από τη φτώχεια του με υπομονή και επιμονή αναδείχθηκε και πέρασε στην κοινωνική καταξίωση.
Οι όποιες ατυχίες τη ζωής του δεν τον πτόησαν αλλά τον γιγάντωσαν. Πραγματικά μεγάλος είναι εκείνος που έχει μακρόχρονη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο από οποιαδήποτε θέση. Ο Κώστας θα παραμένει όρθιος για πολλά ακόμη χρόνια για να παραδειγματίζει τους νέους και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους μας.

Ασυμβίβαστος, με αστείρευτο χιούμορ, προσιτός και πρόσχαρος προς όλους θα στέκεται δίπλα μας στον πόνο, την ανάγκη, τα προβλήματα και τις χαρές μας. Σε βλέπω πρόεδρε, με βήμα σταθερό και με συνέπεια να ακολουθείς αταλάντευτα την καθημερινή σου πορεία.

Σε βλέπω να περπατάς σε βουνά και παραλίες έχοντας μέσα σου έντονη φυσιολατρεία. Σε βλέπω σε κάθε πέρασμα σου από εκκλησία ή ξωκλήσι να σταματάς για ένα κερί, βαθύτατα θρήσκος και σεμνός. Σε βλέπω δίπλα στα παιδιά και τη γυναίκα σου σαν καλός οικογενειάρχης, που εμπνέει και διαπλάθει γύρω του όλους με τον τρόπο ζωής και τον χαρακτήρα του.

Σε βλέπω στα ακροατήρια των δικαστηρίων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να χειρίζεσαι πάσης φύσεως υποθέσεις.
Σε βλέπω σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε βλέπουμε όλοι μας ΠΑΝΤΟΥ.

Ειδικότερες αναφορές μέσα από το συνοπτικό αυτό άρθρο δεν θα κάνω. Θα περιοριστώ σε μια πρόταση.
Να γίνει μια τιμητική εκδήλωση για τον πρόεδρο Κώστα Σαρρή και σ’ αυτή ας εκφράσουμε ένα ευχαριστώ για την προσφορά του στην κοινωνία, για παραδειγματισμό των νεότερων.

Η καταρρέουσα κοινωνία μας έχει ανάγκη να δημιουργηθούν πρότυπα ανθρώπου. Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η διαδρομή του Κώστα Σαρρή, ο οποίος τολμώ να το πω και ας διαψευσθώ από οποιοδήποτε ότι υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας.

Ο Δήμος Ρόδου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ας αναλάβει τη τιμητική πρωτοβουλία που πιστεύω ότι θα τύχει ευμενούς αποδοχής από όλες τις δημοτικές παρατάξεις.
Ο Κώστας Σαρρής αξίζει και δικαιούται της οφειλόμενης αναγνώρισης και τιμής.

Διατελούμε σε αναμονή για την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κατάλληλο χρόνο και τόπο για την εκπλήρωση αυτού του χρέους μας.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου