Νίκος Γκάλης: «Η Ρόδος είναι η πατρίδα μου» (βίντεο και φωτογραφίες)

Νίκος Γκάλης: «Η Ρόδος είναι η πατρίδα μου» (βίντεο και φωτογραφίες)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3066 ΦΟΡΕΣ

Τιμήθηκε χθες στο Βενετόκλειο ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ

Με θερμά χειροκροτήματα και τον κόσμο όρθιο στις κερκίδες, υποδέχθηκαν οι Ροδίτες τον θρύλο του ελληνικού κι ευρωπαϊκού μπάσκετ, Νίκο Γκάλη, στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου χθες το απόγευμα, με αφορμή τη διεξαγωγή του αναπτυξιακού τουρνουά κοριτσιών που διοργανώθηκε προς τιμήν του από τον Πήγασο Κρεμαστής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου και υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Δωδεκανήσου.

Από τις δώδεκα περίπου είχαν αρχίσει να παίζουν οι ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή (Ιάλυσος, Διαγόρας, Ροδίων Άθλησις, Κολοσσός και φυσικά ο Πήγασος) ωστόσο η αδημονία τόσο των νεαρών αθλητριών όσο και των φίλων του μπάσκετ άρχισε να κορυφώνεται από τις τρεισήμισι και μετά που είχε γνωστό ότι θα φτάσει στο γήπεδο ο αγαπημένος «γκάνγκστερ» όλων των Ελλήνων. Πράγματι, λίγο μετά τις τέσσερις, ο Νίκος Γκάλης έφτασε στο Βενετόκλειο, συνοδευόμενος από την οικογένειά του και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, Βαγγέλη Αθανασιάδη.

Το ότι αμέσως περικυκλώθηκε από μικρούς (και μεγάλους) φαν του είναι περιττό να αναφερθεί. Ακούστηκαν μερικές τσιρίδες θαυμασμού, ορισμένα συνθήματα που ηχούσαν στο Αλεξάνδρειο τις εποχές που ο Άρης ήταν «αυτοκράτορας» του αθλήματος και φυσικά όλα τα κινητά τηλέφωνα ή τα τάμπλετ πήραν «φωτιά», απαθανατίζοντας τον τεράστιο αυτό αθλητή ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο μπήκε στο Hall of Fame του μπάσκετ.

Ο Βαγγέλης Αθανασιάδης απένειμε τιμητική πλακέτα στο φίλο και πρώην συμπαίκτη του στον Άρη, Νίκο Γκάλη.
Ο Βαγγέλης Αθανασιάδης απένειμε τιμητική πλακέτα στο φίλο και πρώην συμπαίκτη του στον Άρη, Νίκο Γκάλη.

Χαιρέτισε όλον τον κόσμο, αντάλλαξε χειραψίες με φίλους και γνωστούς ενώ δεν σταμάτησε λεπτό να χαμογελάει.

Το ίδιο χαμογελαστός ήταν και στην ομιλία του, κατά την οποία ευχαρίστησε το φίλο και πρώην συμπαίκτη του, Βαγγέλη Αθανασιάδη, συνεχάρη όλα τα παιδιά και δεν παρέλειψε να πει ότι «η Ρόδος είναι η πατρίδα μου», προσθέτοντας προς το τέλος «σίγουρα θα ξανάρθω».

Στη διάρκεια των τιμητικών βραβεύσεων, έγιναν αρχικά οι απονομές στις συμμετέχουσες ομάδες, και εν συνεχεία τον Νίκο Γκάλη τίμησαν ο ΔΟΠΑΡ, ο Ιάλυσος και φυσικά ο διοργανωτής Πήγασος.

Ο σύλλογος της Κρεμαστής προχώρησε και σε ακόμη μία τιμητική βράβευση, στον «αφανή ήρωα» του τοπικού μας μπάσκετ, Φιλήμονα Χατζηαντωνίου, για την προσφορά του όλα αυτά τα 25 χρόνια που εργάζεται παλαιότερα ως γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής και πλέον μέλος του Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμη

Νέες διακρίσεις της ομάδας Aerower Rhodes στον 6ο πανελλήνιο διαγωνισμό εναέριων ακροβατικών

Αποτελέσματα και εικόνες από το διασυλλογικό ανδρών-γυναικών στον στίβο

Στο Promitheas Park Tournament «Ανδρέας Μελιγδής» οι Παμπαίδες του Κολοσσού

Μπαράζ ανόδου: Δεν έπαιξε κανείς για την 2η αγωνιστική

Απόλλων Καλυθιών: «Μετάβαση σε μια νέα εποχή»

Γιώργος Ξύπας: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Στο μίτινγκ του Ντουμπάι η Ραφαέλα Σπανουδάκη

Ευκλής Σορωνής: Ανανέωσε ο έμπειρος Δημήτρης Τομάζος