«Ρόδος για τη Ζωή»: Οι εθελοντές κάνουν τη διαφορά

«Ρόδος για τη Ζωή»: Οι εθελοντές κάνουν τη διαφορά

«Ρόδος για τη Ζωή»: Οι εθελοντές κάνουν τη διαφορά

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1634 ΦΟΡΕΣ

Στην εκδήλωση- θεσμό των κατοίκων της Ρόδου, τη "Ρόδο για τη Ζωή", που τα τελευταία 8 χρόνια έχει σαν στόχο την αναβάθμιση μηχανημάτων του Νοσοκομείου της Ρόδου που σκοπό έχουν την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου, το σημα­ντικότερο ρόλο τον έχουν οι εθελοντές.


Το νούμερο των εθελοντών, κάθε χρόνο αυξάνεται έχοντας μάλιστα ξεπεράσει τους 100, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι εκείνοι που είναι μια χρονιά εθελοντές, δεν σταματούν όσο βρίσκονται στο νησί μας, είναι κάθε χρόνο. Σχεδόν τρεις μήνες πριν την εκδήλωση, ξεκινούν να πουλάνε τα μπλουζάκια, έχοντας όλοι τους κοινό στόχο: την πώληση όσο το δυνατόν περισσότερων! Περνούν αμέτρητες ώρες στο περίπτερο, και βοηθούν όπου και όπως μπορούν για τις ανάγκες της εκδήλωσης.


Όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια, που δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, παρά μόνο να μοιράσουν! Την αγάπη τους για αυτό το θεσμό και την ανάγκη να προσφέρουν για το νησί που αγαπούν. Μάλιστα, τη μέρα της εκδήλωσης, οι εκατοντάδες εθελοντές, γίνονται "ένα" με το πλήθος κόσμου που πραγματοποιεί το περπάτημα φροντίζοντας για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή της.


Ζητήθηκε λοιπόν από όλους αυτούς τους εθελοντές που δίνουν "την ψυχή τους" για την εκδήλωση, να πουν με μια λέξη, τι σημαίνει για τους ίδιους η λέξη "Εθελο­ντισμός" αλλά και τι σημαίνει η "Ρόδος για τη Ζωή".

Τι σημαίνει για σένα εθελοντισμός
Ανιδιοτέλεια
Χαρά
Δύναμη
Αξία
Προσφορά
Ευμάρεια
Εμπειρία
Καρδιά
Ευχαρίστηση
Ευτυχία
Δραστηριότητα
Κατάθεση Ψυχής
Αλτρουισμός
Αυταπάρνηση
Ανθρωπιά


Τι σημαίνει για σένα “Η Ρόδος για τη Ζωή”
Πρόληψη
Ενημέρωση
Ευαισθησία
Αγάπη
Παρέα
Οικογένεια
Θεσμός
Ενότητα
Αγάπη
Ελπίδα
Αναγέννηση
Δράση
Ομάδα
Θεσμός


Ταυτόχρονα υπάρχουν τρεις πολύ συγκινητικές ιστορίες ανθρώπων που θέλησαν με το δικό τους τρόπο να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή, δείχνοντας πως έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια που πλέον όλοι θεωρούν και δικό τους αγώνα.


Ιστορία νούμερο 1
Μια συμπολίτισσά μας, πήρε την πρωτοβουλία και μαζί με τις... γιαγιάδες της γειτονιάς της, έφτιαξαν εκατοντάδες μικρά κορδελάκια του σήματος του Ρόδος για τη Ζωή για πώληση. "Είναι για τον αγώνα μας" είπε χαρακτηριστικά.


Ιστορία νούμερο 2
"Έπλεξα μπρελόκ για το Ρόδος για τη Ζωή, να πάτε στο περίπτερο στον πεζόδρομο του Ακταίον να τα πάρετε! Φέτος τα έσοδα θα διατεθούν για την αναβάθμιση του παθολογοανατομικου εργαστηρίου του νοσοκομείου μας που επιτέλους απέκτησε γιατρό!

Για τους φίλους που δεν γνωρίζουν, το εργαστήριο με το μεγάλο όνομα είναι εκεί που γίνονται οι βιοψίες!"
Αυτό αναφέρει συμπολίτισσά μας που δώρισε κάτι υπέροχα μπρελόκ για την ενίσχυση του αγώνα.


Ιστορία νούμερο 3
Εθελοντές κάθε ηλικίας, αποφάσισαν να ζωγραφίσουν βότσαλα με το λογότυπο του Ρόδος για τη Ζωή και να τα πουλήσουν και αυτά με τη σειρά τους. «Φτιάξαμε αυτά... για να ενισχύσουμε το σκοπό μας», ανέφεραν.

Διαβάστε ακόμη

Ατομική έκθεση- εγκατάσταση της Ροδίτισσας εικαστικού Ειρήνης Βαζούκου στο Παρίσι

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Το Τάγμα των Ιπποτών αναβιώνει στη Ρόδο

Εξαιρετική η εμφάνιση του χορευτικού εργαστηρίου του «Αίθωνα» στη Νίσυρο

Κοντσέρτο κλασικής μουσικής θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου

Πασχαλινή Συναυλία της Φιλαρμονικής δήμου Ρόδου

Σημαντική δράση στο «Χαραλάμπειο Γηροκομείο» από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Η αναπαράσταση των Παθών θα γίνει και φέτος στην Παστίδα