Γ. Μαχαιρίδης:«Δεν υπάρχει αρτιότερη μελέτη από αυτή που εκπονήσαμε για τη Γέφυρα Κρεμαστής»

Την αντίθεσή της στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την ‘’Εγνατία Οδό ΑΕ’’ για την εκπόνηση μελέτης «ενίσχυσης» των βάθρων της υφιστάμενης από Ιταλοκρατίας Γέφυρας της Κρεμαστής και διαπλάτυνσης του καταστρώματος της από πέντε (5,0) μέτρα περίπου, σε δέκα και σαράντα (10,40), εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη, σημειώνοντας ότι  αν τελικώς η γέφυρα «αντέξει» στις επιχειρούμενες επεμβάσεις και δεν καταρρεύσει,   θα αλλοιωθεί δραματικά η σημερινή εικόνα της γέφυρας, η οποία αποτελεί το τοπόσημο της δυτικής εισόδου στην πόλη.

Μιλώντας χθες στον Παλμό ο πρώην περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης εκτίμησε ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί με τον τρόπο που επέλεξε να το υλοποιήσει η σημερινή αρχή, σημειώνοντας ότι έχει στο παρελθόν προταθεί και απορριφθεί από το ΠΕΧΩ.

Όπως είπε, αν η σημερινή περιφερειακή αρχή είχε συνεχίσει το έργο από εκεί που το άφησε ο ίδιος τότε σήμερα θα ήταν ολοκληρωμένο, ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο έγινε απευθείας ανάθεση ύψους 250.000 ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία και δεν επέλεξε ντόπιο δυναμικό.

Ο κ. Μαχαιρίδης, κάλεσε τον κ. Χατζημάρκο να προχωρήσει το έργο όπως είχε προγραμματιστεί από την δική του περιφερειακή αρχή λέγοντας ότι ο σημερινός περιφερειάρχης έχει κακούς συμβούλους. «Δεν υπάρχει αρτιότερη μελέτη από αυτή που εκπονήσαμε» είπε ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος έκανε λόγο για σιωπή από το ΤΕΕ σχετικά με την διαδικασία που επέλεξε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.