Σε έκθεση στην Αυστραλία η γλύπτρια Εύη Σαββαΐδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϋ η έκθεση Sculpture By The Sea όπου για πρώτη φορά συμμετείχε Έλληνας καλλιτέχνης, η γλύπτρια Εύη Σαββαΐδη με το έργο της “Το Μεγάλο Ψάρι Τρώει Το Μικρό”. 

Η έκθεση Sculpture By The Sea, η μεγαλύτερη υπαίθρια έκθεση γλυπτικής με 500.000 επισκέπτες,  έγινε στην παραλία Bondi όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούν 100 γλυπτά καλλιτεχνών από την Αυστραλία και το εξωτερικό σε μία θεαματική παράκτια διαδρομή 2 χιλιομέτρων. 


Το όραμα της διοργάνωσης έχει παραμείνει αναλλοίωτο από το ξεκίνημά της το 1997, να καλλιεργήσει την εκτίμηση της γλυπτικής ως τέχνη ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντικό εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο στην πόλη του Σίδνεϋ. 

Η Εύη Σαββαΐδη με το έργο της, αποτελούμενο από 8 θαλάσσια ζώα από μπρούντζο, φιλοδοξεί να μεταφέρει το μήνυμα της ανάγκης προστασίας του πλανήτη, του σπιτιού μας, που πλήττεται καθημερινά από τις ενέργειες και την αδιαφορία των ανθρώπων. Όπως λέει η ίδια, η προτίμησή της για έργα μεγάλης κλίμακας έγκειται στο γεγονός ότι ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει τον εαυτό του εντός του έργου και συνεκδοχικά εντός του μηνύματος που η καλλιτέχνης θέλει να μεταδώσει.

Με αυτή τη συμμετοχή, χορηγοί της οποίας ήταν η Greece Sotheby’s International Realty  και η κα Amanda Kailis, λέει η Εύη Σαββαΐδη, όχι μόνο κέρδισε την πολύτιμη εμπειρία μιας διεθνούς έκθεσης καλλιτεχνών αλλά και ένιωσε περηφάνεια και συγκίνηση βλέποντας την ελληνική σημαία να κυματίζει για πρώτη φορά στο Σίδνεϋ.