Παρουσίαση λευκώματος για τη Νίσυρο

Η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών σε συνεργασία με: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ, την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου και τον Παννισυριακό Σύλλογο Ρόδου "Η ΠΟΡΦΥΡΙΣ" παρουσιάζουν το λεύκωμα:   "Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ & ΤΡΑΟΥΔΑ", που συνοδεύεται από 4 ψηφιακούς δίσκους (CD) και περιλαμβάνει 80 τραγούδια και 14 οργανικούς σκοπούς που τραγουδιόντουσαν και τραγουδιούνται στη Νίσυρο.ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 19:00 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
 

Είσοδος ελεύθερη
Τεκμήριο για τη δωδεκανησιακή μουσική, εστιασμένο στη δημοτική παράδοση της ηφαιστιογενούς Νισύρου, αποτελεί η έκδοση «Η Νίσυρος χορεύγει και τραουδά» που συνοδεύεται από τέσσερις ψηφιακούς δίσκους (cd).

Η μουσική έρευνα και η καταγραφή έγινε από τον Γεώργιο Π. Χατζηπέτρο (παίζει βιολί, σαντούρι, λαούτο, πιάνο), ο οποίος εκτός από κορυφαίος δεξιοτέχνης του νισυριακού μουσικού ιδιώματος, είναι και καθηγητής μουσικής-πολλές μαθήτριες και πολλοί μαθητές μόνον θετικά λόγια έχουν να πουν για τον δάσκαλο.

Το μεγάλο σχήματος μουσικό βιβλίο-με εκτενές μουσικολογικό κείμενο και παρτιτούρες- είναι μία έκδοση της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών. Το σωματείο που ιδρύθηκε το 1961 έχει αποκλειστικό σκοπό την προστασία και την προβολή κάθε ιστορικού και λαογραφικού στοιχείου της Νισύρου.