Καταγγελία για “φίμωση” δημοσιογράφου του NotosNews

Καταγγελία για “φίμωση”  δημοσιογράφου του NotosNews

Καταγγελία για “φίμωση” δημοσιογράφου του NotosNews

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1398 ΦΟΡΕΣ

Τι απαντά η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ρόδου

Την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού notosnews στη Ρόδο και όχι μόνο, προκάλεσε η καταγγελία –αναφορά που έγινε σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Σαμιωτάκη, στο διαδίκτυο, αναφορικά με την αδυναμία οδοντιατρικής περίθαλψης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στην περιοχή μας.

Η ανάρτηση και τα αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν από διάφορους χρήστες του facebook, τα οποία καταλόγιζαν ευθύνες σε βάρος του νοσοκομείου, προκάλεσε την αντίδραση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Ρόδου κας Κατερίνας Χατζηστρατή, η οποία κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Ρόδου, ζητώντας να γίνει «σύσταση» στον Κώστα Σαμιωτάκη.

Σε ανάρτηση που έκανε ο ραδιοφωνικός σταθμός NotosNews, αναφέρει συγκεκριμένα:
«Απίστευτο ! Περιπολικά στο Notosnews για συστάσεις από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου με αφορμή τα ΑΜΕΑ
Συνέβη και αυτό ! Εισαγγελική παρέμβαση ώστε να σταματήσουν οι αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του Κώστα Σαμιωτάκη που έχουν να κάνουν με τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και την οδοντιατρική τους περίθαλψη από το Νοσοκομείο της Ρόδου
Η εισαγγελική παρέμβαση για συστάσεις προκλήθηκε μετά από παρέμβαση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Ρόδου Κατερίνας Χατζηστρατή η οποία θεωρεί τον εαυτό της θιγόμενο.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου αντί να προτείνει λύσεις για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί δεκαετίες τώρα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στέλνει περιπολικά στο Ραδιόφωνο του Notosnews σε μια απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης.
Ακόμα και έτσι καλούμε τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ρόδου επίσημα να μας ανακοινώσει τις προσπάθειες που έχει κάνει για την επίλυση του προβλήματος, και αν έστω έχει επικοινωνήσει με τα Νοσοκομεία του Έβρου και τις Άμφισσας που έχουν λύσει το πρόβλημα.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε το σταμάτημα του πόνου και της εγκατάλειψης που βιώνουν τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες που βιώνουν τα παιδιά της περιοχής μας».

Η απάντηση της κας Χατζηστρατή στην «Ροδιακή»
Μιλώντας στην «Ροδιακή» η διοικήτρια του νοσοκομείου κα Κατερίνα Χατζηστρατή είπε πως πράγματι κατέθεσε υπόμνημα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας να γίνουν συστάσεις στον κ. Σαμιωτάκη, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και οι αναφορές που γίνονται στο διαδίκτυο προκαλούν δυσμενή σχόλια τόσο για την ίδια, όσο και για το νοσοκομείο.
Μάλιστα η κα. Χατζηστρατή διευκρίνισε πως για το επίμαχο ζήτημα είχε προηγηθεί συνάντηση με τον κ. Σαμιωτάκη και μία ακόμη εκπρόσωπο του συλλόγου των παιδιών, στους οποίους και εξήγησε την αδυναμία να λειτουργήσει μέσα στο νοσοκομείο χώρος γενικής αναισθησίας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με την κα. Χατζηστρατή για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος μέσα στο χειρουργείο με εξειδικευμένο γιατρό και ένα αναισθησιολόγο, κάτι που με την ισχύουσα κατάσταση δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει, αφού πέρα των άλλων δυσκολιών (έλλειψη αναισθησιολόγων, υπάρχουν μόνο 4 άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες όλου του νοσοκομείου κ.α) δεν υπάρχει και εξειδικευμένος οδοντίατρος. Σε ότι αφορά την προσφορά του οδοντιατρικού συλλόγου για την επίλυση του θέματος, η κα. Χατζητρατή είπε πως βάση κανονισμού δεν επιτρέπεται ουδείς ιδιώτης να κάνει ιατρείο σε δημόσιο νοσοκομείο.
Η διοικητής του νοσοκομείου της Ρόδου είπε πως όλα τα παραπάνω τα έχει εξηγήσει στον κ. Σαμιωτάκη και τα οποία έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα των διαδικασιών που πρέπει να τηρείται.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο